Σε πορτοκαλί συναγερμό η Γαλλία από το χτύπημα της καταιγίδας Elenor - 5 νεκροί και 3 αγνοούμενοι

Σε πορτοκαλί συναγερμό η Γαλλία από το χτύπημα της καταιγίδας Elenor - 5 νεκροί και 3 αγνοούμενοι
Το κόστος της καταστροφής υπολογίζεται ήδη σε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση
Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι 3 αγνοούνται στη Γαλλία από την φονική καταιγίδα Eleanor η οποία χτύπησε σήμερα 14 διαμερίσματα στα βορειοανατολικά της χώρας.
Η χώρα παραμένει σε πορτοκαλί συναγερμό εξαιτίας του κινδύνου ορμητικών χειμάρρων και πλημμυρών ενώ το κόστος της καταστροφής υπολογίζεται ήδη σε πάνω από 200 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με μια πρώτη εκτίμηση.
Στη Λυόν, η στάθμη των ποταμών Ροδανού και Σον έχει αυξηθεί όπως και η στάθμη του Σηκουάνα στην περιοχή του Ρουέν, του Γκαρόν και του Ντορντόν στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας.
και στο Παρίσι, η στάθμη του Σηκουάνα έφθασε σε ύψος περίπου 3,60 μέτρων (που ισοδυναμεί με κίτρινο συναγερμό) και θα μπορούσε να ανέλθει άνω των 4 μέτρων έως την Κυριακή, σύμφωνα με τον οργανισμό ελέγχου Vigicrues.
Μόλις ξημέρωσε σήμερα ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες στη γαλλική πρωτεύουσα για τον εντοπισμό και τη διάσωση μιας αστυνομικού που χάθηκε στα νερά του Σηκουάνα κατά τη διάρκεια μιας άσκησης ετοιμότητας για τα ισχυρά ρεύματα. Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των αρχών: πυροσβεστικές δυνάμεις, δύο ελικόπτερα, τέσσερις ομάδες με ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος "χτενίζουν" την περιοχή.
Από χθες, εξάλλου, ο αριθμός των νεκρών από την Ελεανόρ αυξήθηκε. Η σορός ενός εθελοντή πυροσβέστη ηλικίας 64 ετών, ο οποίος είχε πέσει σε έναν χείμαρρο κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης διάσωσης εντοπίστηκε στην περιοχή του Ιζέρ, έπειτα από έρευνες 24 ωρών.
Επιπλέον, ένας εργάτης σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά στο Σουασί κατά τη διάρκεια επισκευαστικών εργασιών σε ένα αγρόκτημα που υπέστη ζημιές από την καταιγίδα, σύμφωνα με την εισαγγελία του Ανεσί, η οποία ξεκίνησε έρευνα.
Η τέταρτη κατά σειρά καταιγίδα που πλήττει τη χώρα αυτόν τον χειμώνα είχε επίσης στοιχίσει τη ζωή σε τρεις ανθρώπους στις Άλπεις: ενός 21χρονου σκιέρ την Τετάρτη, μιας 90χρονης που πέθανε στο πλημμυρισμένο σπίτι της την Πέμπτη κι ενός αγρότη που βρέθηκε νεκρός κάτω από όγκους χιονιού την ίδια ημέρα.
Άλλοι δύο άνθρωποι παραμένουν αγνοούμενοι σε διαμερίσματα που επλήγησαν από την καταιγίδα: ένας 80χρονος και ένας 70χρονος Γερμανός που πιθανόν παρασύρθηκε από ορμητικό χείμαρρο.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS