Τελευταία Νέα
Πολιτική

Βίτσας: Όφελος για εμάς το θέμα με την ονομασία της ΠΓΔΜ να λυθεί στην κατεύθυνση σταθεροποίησης των συνόρων

Βίτσας: Όφελος για εμάς το θέμα με την ονομασία της ΠΓΔΜ να λυθεί στην κατεύθυνση σταθεροποίησης των συνόρων
0 αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ
«Θα ήταν όφελος για εμάς το θέμα με την ονομασία της ΠΓΔΜ να λυθεί στην κατεύθυνση σταθεροποίησης των συνόρων και πλήρους εξομάλυνσης της κατάστασης στην περιοχή», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, σε συνέντευξή του στην "Αυγή της Κυριακής".
Μάλιστα, ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος για την εξεύρεση λύσης, σημειώνοντας πως ένα «διεθνές πρόβλημα, όχι μόνο ελληνικό ή της ΠΓΔΜ»,.
Ο κ. Βίτσας σημειώνει ότι «για πολλούς λόγους, πολλές χώρες και στην ΕΕ επιθυμούν οριστική λύση στην κατεύθυνση παγίωσης των συνόρων με μια συνθήκη ειρήνης στην περιοχή».
Σχετικά με το αν δημιουργεί προβλήματα η στάση του Π. Καμμένου μετά και το ζήτημα δεδηλωμένης που έθεσε η ηγεσία της ΝΔ, ο κ. Βίτσας τονίζει ότι «κοιμούνται από λάθος πλευρό αυτοί που νομίζουν ότι ένα τέτοιο θέμα μπορεί να δημιουργήσει κρίση στην κυβέρνηση», ενώ κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι «καθοδηγούμενη από το τυφλό πάθος της για την εξουσία, αφενός παραβλέπει ποια είναι τα συμφέροντα της χώρας, αφετέρου πολώνει σε ζητήματα για τα οποία δεν χρειάζεται καμία πόλωση».
Αναφορικά με την υπόθεση των Τούρκων αξιωματικών, σημειώνει πως «η κυβέρνηση υπακούει πλήρως στο εσωτερικό και διεθνές δίκαιο και έτσι θα λειτουργήσει».
Τέλος, ο κ. Βίτσας αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει σχεδιασμό οκταετίας, για την εποχή μετά το Μνημόνιο εκφράζει την ανάγκη σχεδιασμού για ανάπτυξη της χώρας στη κατεύθυνση στήριξης των πιο αδύναμων και τονίζει πως  «στόχος είναι η στήριξη των πιο ευπαθών ομάδων μέσα στα δημοσιονομικά πλαίσια που βάζουν η δική μας παραγωγή και η δική μας δυνατότητα, βοηθώντας έτσι την εσωτερική κατανάλωση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης