Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Η αστυνομία της Βραζιλίας υπέβαλε 50 ερωτήσεις στον πρόεδρο Τemer για υπόθεση διαφθοράς

Reuters: Η αστυνομία της Βραζιλίας υπέβαλε 50 ερωτήσεις στον πρόεδρο Τemer για υπόθεση διαφθοράς
Η ανάκριση έχει να κάνει με το αν ο Βραζιλιάνος πρόεδρος δωροδοκήθηκε για να υπογράψει διάταγμα προς όφελος μεγάλης εταιρίας που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Santos
Η βραζιλιάνικη αστυνομία ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας Michael Temer να απαντήσει σε 50 ερωτήσεις, μέρος μίας έρευνας για διαφθορά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ένα ρυθμιστικό διάταγμα για τα λιμάνια, όπως μεταδίδει το Reuters.
H αστυνομία ερευνά αν ο Temer δωροδοκήθηκε με αντάλλαγμα να διαμορφώσει το διάταγμα με τέτοιο τρόπο, ώστε να επωφεληθεί η εταιρία Rodrimar SA, που δραστηριοποιείται στο λιμάνι του Santos.
To διάταγμα είχε δημοσιευτεί τον Μάιο του 2017 και επιμήκυνε την προθεσμία για τις συμβάσεις που διέπουν τις λιμενικές παραχωρήσεις, προς όφελος των εταιριών που τις εκμεταλλεύονται.
Η συγκεκριμένη έρευνα έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά κατηγοριών που βαραίνουν τον Temer, αν και μέχρι στιγμής ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει καταφέρει να αποφύγει μία δίκη και λόγω της στήριξης που έχει από το Κογκρέσο.
Ο Temer αρνείται οποιαδήποτε ανάμιξή του σε υποθέσεις διαφθοράς.
Ο δικηγόρος του Antonio Mariz είπε στο Reuters ότι ο Βραζιλιάνος πρόεδρος θα απαντήσει στις ερωτήσεις, αν και νομικά δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει.
Δεν ανέφερε, ωστόσο, ποιο είναι το περιεχόμενο των ερωτήσεων.
Σύμφωνα με το τοπικό περιοδικό Epoca η αστυνομία ρώτησε μεταξύ άλλων αν ο Temer πήρε δωρεές για την προεκλογική του εκστρατεία από αντιπροσώπους του Λιμανιού του Σάντος με αντάλλαγμα να εκπληρώσει τα αιτήματά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης