Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση από τα υψηλά 3ετίας για το πετρέλαιο – Στα 67,6 δολ. το Brent, στα 61,5 δολ. το αμερικανικό αργό

Πτώση από τα υψηλά 3ετίας για το πετρέλαιο – Στα 67,6 δολ. το Brent, στα 61,5 δολ. το αμερικανικό αργό
Σε κατοχύρωση κερδών προχώρησαν οι επενδυτές στις αγορές πετρελαίου
Σε πτωτική πορεία κινήθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε κατοχύρωση κερδών.
Τόσο το Brent όσο και το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) βρέθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα του 2015, ενώ βαρίδι για την πορεία των τιμών την Παρασκευή 5/1 αποτέλεσε και η σημαντική αύξηση της αμερικανικής παραγωγής μαύρου χρυσού.
Οι traders υποστηρίζουν ότι το προηγούμενο ράλι των τιμών πετρελαίου θα πρέπει να αποδοθεί τόσο στις αναταραχές στο Ιράν όσο και στην απόφαση του ΟΠΕΚ να διατηρήσει τη συμφωνία για τη μείωση της ημερήσιας παραγωγής του.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο Φεβρουαρίου 2017 για το αμερικανικό αργό υποχώρησε σχεδόν 1% για να διαμορφωθεί λίγο πάνω από τα 61 δολάρια το βαρέλι, ενώ την Πέμπτη 4/1 είχε «σκαρφαλώσει» στα 62,21 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015.
Αντίστοιχη πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαρτίου 2018 για το Brent, με απώλειες 0,5% στα 67,6 δολάρια το βαρέλι.
Την Πέμπτη 4/1 το Brent είχε διαμορφωθεί στα 68,27 δολάρια, δηλαδή και αυτό στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης