Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Το μέλλον της Τουρκίας πρέπει να είναι στην Ευρώπη – Σεβασμός στους νόμους

Macron: Το μέλλον της Τουρκίας πρέπει να είναι στην Ευρώπη – Σεβασμός στους νόμους
«Κόντρα» Macron – Erdogan σε κοινή συνέντευξη Τύπου στο Παρίσι
Διαφορετικές απόψεις σε αρκετά θέματα αλλά και κάποια σύγκλιση στην ανάγκη καταπολέμησης της τρομοκρατίας είχαν ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron και ο Τούρκος ομόλογός του Recep Tayyip Erdogan, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα (5/1) στο Παρίσι.
Ο Macron ξεκαθάρισε ότι η Τουρκία θα πρέπει, όπως συμβαίνει στις δημοκρατικές χώρες, να σέβεται τον νόμο ακόμη και όταν μάχεται ενάντια στην τρομοκρατία.
Παράλληλα εξέφρασε ανησυχίες για τη μοίρα μαθητών, καθηγητών και δημοσιογράφων στην Τουρκία, οι οποίοι έχουν φυλακιστεί ως υποστηρικτές του Fethullah Gulen.
«Οι δημοκρατίες μας θα πρέπει να είναι ισχυρές ενάντια στην τρομοκρατία.
Αλλά την ίδια ώρα θα πρέπει να σέβονται και να προστατεύουν πλήρως τον νόμο», τόνισε ο Macron κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που είχε με τον Erdogan.
Ο Γάλλος πρόεδρος προσέθεσε ακόμη ότι οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν να υπάρξει πρόοδος στις διαδικασίες ένταξής της στην ΕΕ, προσθέτοντας, πάντως, ότι «η θέση της Τουρκίας θα πρέπει να είναι στην Ευρώπη».
Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε την άποψη ότι η χώρα του δεν μπορεί να επιδιώκει, αέναα, την ένταξή της στην Ένωση, ενώ υποστήριξε ότι η Τουρκία και οι φιλικές προς αυτήν χώρες θα πρέπει να τη βοηθήσουν να «πατάξει» τρομοκρατικές οργανώσεις όπως αυτή του Gulen ή το PKK.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης