Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ελλάκτωρ για ΕΛΤΕΧ: Εξετάζουμε ανέκαθεν, χάριν του εταιρικού συμφέροντος δυνατότητες αξιοποίησης των περιουσιακών μας στοιχείων

Ελλάκτωρ για ΕΛΤΕΧ: Εξετάζουμε ανέκαθεν, χάριν του εταιρικού συμφέροντος δυνατότητες αξιοποίησης των περιουσιακών μας στοιχείων
Ελλάκτωρ για ΕΛΤΕΧ: Εξετάζουμε ανέκαθεν, χάριν του εταιρικού συμφέροντος δυνατότητες αξιοποίησης των περιουσιακών μας στοιχείων
Η εταιρεία ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε., οι μετοχές της οποίας είναι εισηγμένες και αποτελούν αντικείμενο διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, γνωστοποιεί, κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, και ύστερα από ενημέρωση της ιδίας από την κύρια μέτοχο και μητρική αυτής, ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., η οποία (κατά τα δημοσιεύματα μερίδος του τύπου) φέρεται να εισέρχεται σε συναλλαγή με αντικείμενο τη συμμετοχή της στην ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ Α.Ε., ότι:
H ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε. στο πλαίσιο μεγιστοποίησης της μετοχικής της αξίας, διερευνά ανέκαθεν, χάριν του εταιρικού συμφέροντος, τις δυνατότητες αξιοποίησης των περιουσιακών της στοιχείων και διαβεβαιώνει ότι, σύμφωνα με την πάγια τακτική της, όταν και εφόσον συντρέχει γεγονός, η δημοσιοποίηση του οποίου εύλογα αναμένεται να επηρεάσει την πορεία των μετοχών της, προβαίνει η ίδια υπεύθυνα και αρμοδίως στην γνωστοποίησή του.
Η παρούσα δημοσιοποιείται κατόπιν σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Τι έγραφε νωρίτερα το bankingnews.gr

Σε συζητήσεις με υποψήφιους επενδυτές για την εξαγορά της, βρίσκεται η ΕΛΤΕΧ Άνεμος.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες οι συζητήσεις με τους υποψήφιους επενδυτες έχουν ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα και αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες να κλείσει η συμφωνία.
Το deal, όπως πληροφορείται το bankinnews.gr θα αφορά την πλήρη εξαγορά της και όχι τη είσοδο στρατηγικού επενδυτή στο μετοχικό της κεφάλαιο.
Όσον αφορά το τίμημα, πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι υψηλότερο από την σημερινή αποτίμηση της μετοχής στο ταμπλό (1,595 ευρώ)
Σύμφωνα με το μετοχολόγιο της εταιρείας το 64,5% της Άνεμος ανήκει στον όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ και το 7,096% στον Α. Καλλιτσάντση.
Η ΕΛΤΕΧ Άνεμος στο 9μηνο του 2017 είχε κύκλο εργασιών 35,22 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 7,1% σε σχέση με τους εννέα πρώτους μήνες του 2016 (32,89 εκατ. ευρώ), λόγω αύξησης της εγκατεστημένης ισχύος.
Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους μειώθηκαν σε 6,93 εκατ. ευρώ από 8,01 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2016, καθώς αυξήθηκαν τα χρηματοοικονομικά έξοδα κυρίως λόγω μη κεφαλαιοποίησης, πλέον, των χρηματοοικονομικών εξόδων του αιολικού πάρκου στο Λύρκειο, που τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2016. Εκ των 6,93 εκατ. ευρώ, τα 6,79 εκατ. αποδίδονται στη μητρική, έναντι 7,65 εκατ. για την αντίστοιχη περίοδο του 2016.
Ο καθαρός δανεισμός (σύνολο δανείων μείον ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα, δεσμευμένες καταθέσεις και χρηματοοικονομικά στοιχεία διαθέσιμα προς πώληση βραχυπρόθεσμα) σε ενοποιημένο επίπεδο αυξήθηκε σε 160,27 εκατ. ευρώ έναντι 124,04 εκατ. στις 31.12.2016, καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη η υλοποίηση του νέου επενδυτικού προγράμματος του Ομίλου.
Σήμερα, η συνολική εγκατεστημένη ισχύς του Ομίλου της ΕΛ.ΤΕΧ. ΑΝΕΜΟΣ ανέρχεται σε 260,30 MW, τα οποία αφορούν σε 16 αιολικά πάρκα 253,35 MW, ένα μικρό υδροηλεκτρικό έργο 4,95 MW και ένα (1) φωτοβολταϊκό έργο 2,00 MW. Τα δύο τελευταία αιολικά πάρκα που ολοκληρώθηκαν είναι το Καλογεροβούνι (17,1 MW) στο Δήμο Μονεμβασιάς και η επέκταση (2,35 MW) του αιολικού πάρκου Αγία Δυνατή στην Κεφαλλονιά. Πλέον, έχει ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα του Ιουλίου 2014 και έχει αρχίσει η υλοποίηση του νέου επενδυτικού προγράμματος, που περιλαμβάνει αιολικά πάρκα 127,6 MW, και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2018.
Τέλος, έργα συνολικής εγκατεστημένης ισχύος 636 MW βρίσκονται σε διάφορα στάδια της αδειοδοτικής διαδικασίας (εκ των οποίων 113 MW με εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους).

Ελένη Μπότα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης