Τελευταία Νέα
Επιχειρηματικά

Attica Bank: Κέρδη 194 χιλ. ευρώ στο α΄3μηνο

tags :
Attica Bank: Κέρδη 194 χιλ. ευρώ στο α΄3μηνο
Κέρδη ύψους 194 χιλ. ευρώ εμφάνισε στο πρώτο τρίμηνο χρήσης η Attica Bank, έναντι ζημίας 2.946 εκατ. ευρώ στο Α’ τρίμηνο του 2009. Τα κέρδη προ φόρων για τον Όμιλο στο A΄ τρίμηνο του 2010 διαμορφώθηκαν σε 1,5 εκατ. ευρώ, έναντι ζημίας 4,6 εκατ. ευρώ στο A΄ τρίμηνο του 2009. Αντίστοιχα, για την Τράπεζα, τα κέρδη προ φόρων για το A’ τρίμηνο 2010
διαμορφώθηκαν σε 1,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημίας 4,7 εκατ. ευρώ στο A΄ τρίμηνο 2009.  Το σύνολο του ενεργητικού του Ομίλου ανήλθε σε 4,9 δις ευρώ.
Τα ίδια κεφάλαια του Ομίλου διαμορφώθηκαν σε 574,8 εκατ. ευρώ. Αναφορικά με τα αποτελέσματα και τα μεγέθη του Α’ τριμήνου 2010 της Attica Bank, ο Πρόεδρος και Εντεταλμένος Σύμβουλος της Τράπεζας κ. Ιωάννης Γαμβρίλης δήλωσε: «στόχος μας είναι η θωράκιση της Attica Bank μέσα στο ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί και το αρνητικό κλίμα που αναμένεται να επιδεινωθεί το επόμενο διάστημα. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 152,4 εκατ. ευρώ η οποία ολοκληρώθηκε τον Οκτώβριο του 2009 διαμόρφωσε το δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και φερεγγυότητας σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Είναι σίγουρο ότι η επόμενη τριετία θα είναι πολύ δύσκολη για το χρηματοπιστωτικό κλάδο. Αταλάντευτη πολιτική της Τράπεζας είναι η κεφαλαιακή της θωράκιση και η στήριξη της πραγματικής οικονομίας μέσω χρηματοδοτήσεων προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά στο βαθμό που η οικονομική συγκυρία επιτρέπει».

news@bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης