Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι για το πετρέλαιο παρά την ιρανική αναταραχή – Ξεπέρασε τα 67 δολ. το Brent

Ράλι για το πετρέλαιο παρά την ιρανική αναταραχή – Ξεπέρασε τα 67 δολ. το Brent
Σε υψηλό 2,5 ετών οι τιμές τόσο του Brent όσο και του αμερικανικού αργού
Ισχυρά κέρδη εμφάνισαν οι τιμές του μαύρου χρυσού τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Λονδίνο, με το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) να κατακτά υψηλό 2,5 ετών και να ξεπερνά το επίπεδο των 61 δολαρίων.
Η συνεχιζόμενη αναταραχή στο Ιράν δεν φαίνεται να απασχολεί τους επενδυτές, από τη στιγμή, μάλιστα, που δεν έχει καμία αρνητική επίδραση στην ημερήσια παραγωγή της χώρας.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent ενισχύθηκε 1,95% για να φθάσει στο επίπεδο των 67,87 δολαρίων, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015.
Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το WTI, με κέρδη που ξεπέρασαν το 2% και διαμόρφωση στα 61,63 δολάρια, δηλαδή στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014. Οι τιμές του μαύρου χρυσού ακολούθησαν την πορεία και άλλων επενδυτικών assets, όπως οι μετοχές, οι οποίες κατέγραψαν ράλι λόγω και θετικών μακροοικονομικών στοιχείων, όπως η ισχυρή πορεία της μεταποίησης στις ΗΠΑ και η διαμόρφωση σε ιστορικό χαμηλό της ανεργίας στη Γερμανία, όπως σημειώνει ο John Kilduff, κορυφαίο στέλεχος του ενεργειακού hedge fund, Again Capital.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης