Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNNMoney: Οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν ο νέος βασιλιάς της αγοράς πετρελαίου το 2018

CNNMoney: Οι ΗΠΑ μπορούν να γίνουν ο νέος βασιλιάς της αγοράς πετρελαίου το 2018
Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα φθάσει στα 11 εκατ. βαρέλια το 2018
Έτοιμες να καταστούν ο μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου το 2018 εμφανίζονται οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNNMoney, το οποίο παρουσιάζει έρευνα της εταιρείας Rystad Energy.
Σύμφωνα με αυτήν η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ αναμένεται ότι θα φθάσει το 2018 στα 11 εκατ. βαρέλια, σημειώνοντας ετήσια άνοδο της τάξης τυο 10%.
Η αύξηση στην παραγωγή shale πετρελαίου εκτιμάται ότι θα δώσει στις ΗΠΑ την ευκαιρία να εκθρονίσουν από την κορυφή τόσο τη Ρωσία όσο και τη Σ. Αραβία, κάτι που έχει να συμβεί από το 1975.



«Η αγορά έχει αλλάξει εντελώς εξαιτίας της «μηχανής» παραγωγής πετρελαίου shale από τις ΗΠΑ», τονίζει η Nadia Martin Wiggen, κορυφαίο στέλεχος της Rystad.
Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική παραγωγή πετρελαίου υποχώρησε σημαντικά μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ να ξεκινήσει πόλεμο τιμών στα τέλη του 2015.
Αποτέλεσμα αυτού του πολέμου ήταν η τιμή του πετρελαίου να υποχωρήσει στα 26 δολάρια από 100 δολάρια που είχε φθάσει.
Οι χαμηλές τιμές ανάγκασαν τις αμερικανικές εταιρείες παραγωγής shale πετρελαίου να τη μειώσουν, καθώς κατέστη εξαιρετικά ακριβή, ενώ παράλληλα υπήρξε σημαντική υποχώρηση και της ζήτησης εντός των ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης