Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blackstone: Η τιμή του αργού πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 80 δολ. ανά βαρέλι το 2018

Blackstone: Η τιμή του αργού πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 80 δολ. ανά βαρέλι το 2018
Ο αντιπρόεδρος της Blackstone, Byron Wien, εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάπτυξη και η απροσδόκητη ζήτηση θα ενισχύσουν την τιμή του μαύρου χρυσού
Την εκτίμησή του ότι η τιμή του αργού πετρελαίου θα ξεπεράσει τα 80 δολ. ανά βαρέλι το 2018 εξέφρασε σήμερα (3/1) ο αντιπρόεδρος του ομίλου Private Wealth Solutions της Blacksone, Byron Wien, μέσω μία σειράς προβλέψεων οι οποίες αναμένεται να αποτελέσουν «έκπληξη» για το νέο έτος.
Ειδικότερα, ο Wien εκτιμά ότι το αργό πετρέλαιο θα ενισχυθεί πάνω από τα 80 δολ. ανά βαρέλι, λόγω της συνεχιζόμενης παγκόσμιας ανάπτυξης, καθώς και την απροσδόκητης ζήτησης στις αναδυόμενες αγορές, μαζί με την περιορισμένη παραγωγή.
Παράλληλα, η μείωση των αποθεμάτων παγκοσμίως, το υψηλό ποσοστό συμμόρφωσης του ΟΠΕΚ, καθώς και η μετριοπαθή αύξηση της παραγωγής σε Ρωσία, Νιγηρία, Βενεζουέλα, Ιράν και Ιράν θα αποτελέσουν επίσης παράγοντες που θα ευνοήσουν την τιμή του μαύρου χρυσού.
Σε ότι αφορά το ζήτημα της Βόρειας Κορέας, ο Wien προβλέπει ότι η Κίνα θα διακόψει κάθε εμπορικό δεσμό με την Πιονγιάνγκ, γεγονός που θα την αναγκάσει να αναστείλει το πυρηνικό της πρόγραμμα, χωρίς ωστόσο να παραδίδει τον ήδη υπάρχον οπλισμό που έχει στην κατοχή της.
Επιπλέον, το αμερικανικό δολάριο θα ανακάμψει, καθώς η πραγματική ανάπτυξη στις ΗΠΑ θα υπερβεί το 3%, γεγονός που σε συνδυασμό με τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Trump θα ανανεώσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, με το ευρώ να υποχωρεί στο 1,10 έναντι του αμερικανικού νομίσματος, και το γεν στα 120 ανά δολ.
Ο δείκτης S&P 500 θα κλεισει το 2018 πάνω από τις 3.000 μονάδες, καθώς τα κέρδη θα συνεχίζουν να αυξάνονται και η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας θα οδεύει προς το 4%, ενώ η περιορισμένη αγορά εργασίας αυξάνει τους μισθούς και οδηγεί τον πληθωρισμό πάνω από το 3%.
Παράλληλα, με τον υψηλότερο πληθωρισμό, τα επιτόκια αρχίζουν να αυξάνονται, με την Fed να προχωράει σε τέσσερις αυξήσεις το τρέχον έτος, συρρικνώνοντας ωστόσο με μέτριους ρυθμούς τον ισολογισμό της.
Αναφορικά με τις συμφωνίες της NAFTA και του Ιράν, ο αντιπρόεδρος της Blackstone εκτιμά ότι αυτές θα παραμείνουν σε ισχύ παρά την αντίθεση του Trump, ο οποίος παράλληλα θα αρχίσει να πιστεύει ότι η μη συμμετοχή στη συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των χωρών του Ειρηνικού ήταν λάθος, καθώς αυξάνεται η άνοδο της επιρροής της Κίνας παγκοσμίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης