Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Σε ισχύς νόμος κατά της ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Γερμανία: Σε ισχύς νόμος κατά της ρητορικής μίσους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Η Γερμανία ξεκίνησε να εφαρμόζει έναν αρκετά αμφιλεγόμενο νόμο κατά της ρητορικής μίσους, ο οποίος επιφέρει μεγάλα πρόστιμα στις εταιρείες κοινωνικών μέσων δικτύωσης, σε περίπτωση που δεν αφαιρούν γρήγορα το επίμαχο περιεχόμενο.
Ο νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον Ιούνιο 2017, τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017, παρέχοντας επισήμως σε εταιρείες στο διαδίκτυο, όπως το Facebook, το Twitter και το YouTube, ένα περιθώριο 24 ωρών, για την κατάργηση μηνυμάτων, από τη στιγμή που ένας χρήστης το επισημάνει.
Ο νόμος επιφέρει πρόστιμα ύψους έως και 60 εκατομμυρίων δολαρίων, εάν οι εταιρείες δεν καταφέρουν να καταργήσουν αναρτήσεις που είναι "προφανώς παράνομες" εντός 24 ωρών.
Για τις πιο αμφιλεγόμενες περιπτώσεις, θα παρέχεται περιθώριο μίας εβδομάδας για τη σχετική έρευνα.
Ο Νόμος για την Διασφάλιση του Διαδικτύου, ο οποίος αναφέρεται επιμελώς ως "νόμος Facebook", περιλαμβάνει επίσης ποινές για δυσφημιστικές θέσεις και προτροπές βίας.
Και οι τρεις εταιρείες έχουν ήδη δηλώσει ότι θα συνεργαστούν με τους νέους περιορισμούς.
"Είμαστε αποφασισμένοι να καταργήσουμε την ρητορική μίσους, κάθε φορά που το αντιλαμβανόμαστε", δήλωσε το Facebook σε δήλωση τον Ιουνίο στο blog της εταιρείας.
Δεδομένης της ιστορίας της, η Γερμανία είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη σε εγκλήματα μίσους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης