Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ν. Κορέα κατέσχεσε και 2ο πλοίο που μετέφερε καύσιμα στη Βόρεια Κορέα, κατά παράβαση των κυρώσεων του ΟΗΕ

Η Ν. Κορέα κατέσχεσε και 2ο πλοίο που μετέφερε καύσιμα στη Βόρεια Κορέα, κατά παράβαση των κυρώσεων του ΟΗΕ
Η κατάσχεση ήταν η δεύτερη που διενεργήθηκε από τη Νότια Κορέα μέσα σε λίγες μέρες
Οι αρχές της Νότιας Κορέας κατέσχεσαν πλοίο με σημαία του Παναμά για το οποίο υπάρχουν υπόνοιες ότι μετέφερε καύσιμα στη Βόρεια Κορέα κατά παράβαση των διεθνών κυρώσεων, όπως δήλωσε τελωνειακός αξιωματούχος σήμερα (31/12/2017).
Η κατάσχεση ήταν η δεύτερη που διενεργήθηκε από τη Νότια Κορέα μέσα σε λίγες μέρες, καθώς τα Ηνωμένα Έθνη ενισχύουν τις προσπάθειές τους για τον περιορισμό των προϊόντων πετρελαίου στο απομονωμένο κράτος μετά τις δοκιμές πυρηνικών λκαι βαλλιστικών πυραύλων.
Το πλοίο, KOTI, κατασχέθηκε στο λιμάνι Pyeongtaek-Dangjin, όπως δήλωσε ο αξιωματούχος στο Reuters
Ένας λιμενικός επιβεβαίωσε επίσης την κατάσχεση, την οποία είπε ότι έγινε «πρόσφατα».
Η εκτιμώμενη ώρα άφιξης του KOTI στο λιμάνι ήταν η 19η Δεκεμβρίου, 2017 σύμφωνα με την VesselFinder, έναν πάροχο υπηρεσιών παρακολούθησης,
Το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 5.100 τόνους πετρελαίου και έχει πλήρωμα κυρίως από την Κίνα και τη Μιανμάρ, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, προσθέτοντας ότι οι τελωνειακοί υπάλληλοι της Νότιας Κορέας διεξάγουν κοινή έρευνα στο σκάφος.
Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών επιβεβαίωσε την έρευνα, αρνούμενος να παράσχει λεπτομέρειες.
«Η κυβέρνηση διεξήγαγε στενές διαβουλεύσεις με συναφείς χώρες και υπουργεία για την πλήρη εφαρμογή των κυρώσεων από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης