Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ποινή φυλάκισης τριών ετών στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Mursi για προσβολή του δικαστηρίου

Reuters: Ποινή φυλάκισης τριών ετών στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Mursi για προσβολή του δικαστηρίου
O Mursi εκτίει και ποινή φυλάκισης 20 ετών, καθώς καταδικάστηκε για τον θάνατο διαδηλωτών στις ταραχές του 2012, ενώ του έχει επιβληθεί και 25ετής κάθειρξη για κατασκοπία για λογαριασμό του Κατάρ.
Ποινικό δικαστήριο του Καϊρου επέβαλε στον πρώην πρόεδρο της Αιγύπτου Mohamed Mursi και άλλα 19 άτομα ποινή φυλάκισης τριών ετών, αλλά και πρόστιμο 2 εκατ. αιγυπτιακών λιρών (112.700 δολ.) για προσβολή δικαστηρίου, όπως μεταδίδει το Reuters.
Άλλοι που δικάστηκαν για την ίδια υπόθεση, συμπεριλαμβανομένων του Αιγύπτιου ακτιβιστή Alaa Abdel Fattah και του δικηγόρου και τηλεοπτικού παρουσιαστή Tawfik Okasha, τιμωρήθηκαν απλά με πρόστιμο από 30 χιλ. ως 1 εκατ. αιγυπτιακές λίρες.
Ο δημοκρατικά εκλεγμένος Mursi μετά την εξέγερση του 2011 στην Αίγυπτο, ανατράπηκε στα μέσα του 2013 από τον νυν πρόεδρο Fattah al - Sisi.
Μάλιστα, συνελήφθη και εκτίει ποινή φυλάκισης 20 ετών, καθώς καταδικάστηκε για τον θάνατο διαδηλωτών στις ταραχές του 2012, ενώ του έχει επιβληθεί και 25ετής κάθειρξη για κατασκοπία για λογαριασμό του Κατάρ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης