Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χατζηδάκης (ΝΔ): Η κουτοπόνηρη πρακτική των επιδομάτων και η λογική "Μαυρογιαλούρου" δείχνουν εκλογές

Χατζηδάκης (ΝΔ): Η κουτοπόνηρη πρακτική των επιδομάτων και η λογική
Το καλοκαίρι του 2018 τελειώνει το 3ο Μνημόνιο, αλλά ήδη ο κ. Τσίπρας έχει ψηφίσει το 4ο Μνημόνιο
«Η «καθαρή έξοδο» του κ. Τσίπρα είναι ένα ακόμη μεγάλο ψέμα, όμως το 2018 μάς φέρνει πιο κοντά στην πολιτική αλλαγή» υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Βραδινή της Κυριακής" υποστηρίζει πως «το καλοκαίρι του '18 τελειώνει το 3ο Μνημόνιο, αλλά ήδη ο κ. Τσίπρας έχει ψηφίσει το 4ο Μνημόνιο. Μέτρα για μετά το 2018. Μείωση των συντάξεων το 2019. Μείωση του αφορολογήτου το 2020. Υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2021. Επίσης, παραμένει το Υπερταμείο για 98 ακόμα χρόνια, και το SSM θα έχει την εποπτεία των τραπεζών μας για ακόμα 34 χρόνια».
Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε για μια ακόμη φορά οτι επί συγκυβέρνησης Σαμαρά- Βενιζέλου, η χώρα είχε βγει στις αγορές για πρώτη φορά το 2014 -χωρίς capital controls και τα άλλα βαριά μέτρα που ακολούθησαν- και είχε ανοίξει ο δρόμος για τη μόνιμη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές από το 2015. «Αυτό θα είχε συμβεί αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι πρόωρες εκλογές που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας και το τραγελαφικό 1ο εξάμηνο του 2015 των Τσίπρα - Βαρουφάκη» υποστηρίζει.
«Η κουτοπόνηρη πρακτική και λογική "Μαυρογιαλούρου" τα επιδόματα που μοιράζει η κυβέρνηση και τα οποία είναι ένα μικρό μέρος από την υπερφορολόγηση που προηγήθηκε μπορεί να δείχνει και εκλογές» εκτιμά λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός επεξεργάζεται σενάριο για διεξαγωγή εκλογών μετά την λήξη του 3ου Μνημονίου "ισχυριζόμενος ότι δήθεν απελευθέρωσε την Ελλάδα από τα Μνημόνια».
«Το δίλημμα δεν είναι αν η χώρα θα βγει στις αγορές -ασφαλώς πρέπει να βγει-, αλλά πώς θα ακολουθηθεί μια πολιτική με την οποία θα πάρουν ξανά μπροστά οι μηχανές της Οικονομίας, για να ξεπεράσουμε την κρίση οριστικά και να μείνουμε στις αγορές με καλούς όρους» υπογραμμίζει ο Κ. χατζηδάκης.
Σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ψήφιση του 4ου Μνημονίου έχει ήδη πάρει μέτρα για τα επόμενα χρόνια ο κ. Χατζηδάκης πρόσθεσε ότι για τη ΝΔ "οι διεθνείς δεσμεύσεις της χώρας είναι σεβαστές", αλλά καθώς "όταν μιλάμε για Οικονομία (οι διεθνείς δεσμεύσεις) δεν είναι γραμμένες σε πέτρα", η κυβέρνηση της ΝΔ θα ακολουθήσει άλλο μείγμα πολιτικής και γρήγορης εφαρμογής ενός πακέτου μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση, στη Δικαιοσύνη, στην Παιδεία.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασία της ΠΓΔΜ ο Κ. Χατζηδάκης εμφανίζεται επιφυλακτικός ως προς το αν η κινητικότητα γύρω από το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ οδηγήσει σε κάποιο αποτέλεσμα, παρότι η κυβέρνηση των Σκοπίων "δείχνει -τουλάχιστον στα λόγια- να βάζει "νερό στο κρασί της».
Σχολιάζοντας μάλιστα τη δήλωση του Π. Καμμένου ότι δεν θα συναινέσει σε καμία χρήση του όρου "Μακεδονία" για την ονομασία των Σκοπίων, είπε ότι «είναι ειλικρινά αδιανόητο και εθνικά επιζήμιο να εμφανίζεται με άλλη θέση ο υπουργός Εξωτερικών και με άλλη θέση ο υπουργός Άμυνας. Σε οποιαδήποτε άλλη δημοκρατική χώρα θα είχε προκαλέσει την παραίτηση ή την αντικατάσταση του υπουργού Άμυνας. Εδώ, δυστυχώς, βρισκόμαστε στον αστερισμό των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης