Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Το 66% των Γερμανών θέλει καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Die Welt: Το 66% των Γερμανών θέλει καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ
Το 51% πιστεύει ότι μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη ενώ είναι υπέρ του συστήματος κατανομής προσφύγων
Δυσαρεστημένο είναι το 66% των Γερμανών από τη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς θεωρεί ότι δεν φυλάσσονται επαρκώς μέσω των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί με την Τουρκία και την Λιβύη.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τις συνεχιζόμενες ορδές παράνομων μεταναστών και προσφύγων από τις δύο βασικές εισόδους προς την Ευρώπη, την Ελλάδα και την Ιταλία.
Σε αυτό καταλήγει δημοσκόπηση της εταιρίας YouGov που διενεργήθηκε για λογαριασμό της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.
Στην ίδια έρευνα, το 40% των ερωτηθέντων θα ήθελε μια ισχυρότερη προστασία της ΕΕ, ενώ το 51% πιστεύει ότι μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ πρέπει να υπάρχει αλληλεγγύη. Ενδιαφέρον και ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για την Ελλάδα είναι το γεγονός ότι οι γερμανοί θεωρούν σωστό το σύστημα κατανομής των προσφύγων, στο οποίο αντιτίθενται χώρες όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία, η Τσεχία και η Σλοβακία. Μάλιστα διαφαίνεται κι μια έντονη δυσαρέσκεια απέναντι στις αποφάσεις και απόψεις που διατυπώνονται για το προσφυγικό από τις κυβερνήσεις αυτών των χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης