Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Mattis αναμένει μεγαλύτερη παρουσία αμερικανών διπλωματών στη Συρία

Ο Mattis αναμένει μεγαλύτερη παρουσία αμερικανών διπλωματών στη Συρία
Είναι μια προσπάθεια να προχωρήσουμε προς την ομαλότητα και αυτό χρειάζεται μεγάλη υποστήριξη
Μεγαλύτερη αμερικανική παρουσία στη Συρία συμπεριλαμβανομένων κατασκευαστών και διπλωματών αναμένει ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Jim Mattis, όπως δήλωσε την Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου, καθώς ο αγώνας εναντίον των μαχητών του ισλαμικού κράτους πλησιάζει στο τέλος του και η εστίαση στρέφεται προς την ανοικοδόμηση και τη διασφάλιση της ομαλότητας.
Οι ΗΠΑ έχουν στρατιωτική δύναμη περίπου 2.000 ανδρών στη Συρία που μάχονται με το Ισλαμικό Κράτος.
Τα σχόλια του Mattis είναι πιθανόν να προορίζονται για τον πρόεδρο της Συρίας Bashar al-Assad, ο οποίος έχει αποκαλέσει τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ "παράνομους εισβολείς".
"Αυτό που θα κάνουμε είναι να μετατοπίζουμε τη λογική μας, από μία επιθετική σε μία σταθεροποιητική, ... θα δείτε περισσότερους διπλωμάτες των ΗΠΑ στη χώρα", δήλωσε ο Mattis.
Έχει δηλώσει προηγουμένως, ότι οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα παραμείνουν στη Συρία εφ 'όσον οι ισλαμιστές μαχητές θέλουν να πολεμήσουν, αλλά και για να αποτρέψουν την επιστροφή ενός "ISIS 2.0".
Αυτή είναι η πρώτη φορά που είπε, ότι θα υπάρξει αύξηση των διπλωματών στις περιοχές της χώρας.
"Όταν φέρνουμε περισσότερους διπλωμάτες, εκείνοι εργάζονται για την αποκατάσταση των υπηρεσιών, φέρνοντας εργολάβους, κ.ο.κ", δήλωσε ο Mattis.
"Υπάρχουν διεθνή κεφάλαια που πρέπει να διαχειριστούν, οπότε πρέπει να εξασφαλίσουμε, ότι δεν πηγαίνουν στις τσέπες των λάθος ανθρώπων", πρόσθεσε.
Οι εργολάβοι και οι διπλωμάτες θα εξετάσουν επίσης την κατάρτιση των τοπικών δυνάμεων, για την εκκαθάριση των αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και την κατοχή της επικράτειας, για να διασφαλιστεί ότι το ισλαμικό κράτος δεν θα ανακαταλάβει την επικράτεια.
"Είναι μια προσπάθεια να προχωρήσουμε προς την ομαλότητα και αυτό χρειάζεται μεγάλη υποστήριξη", δήλωσε ο Mattis.
Δεν ήταν σαφές πόσοι διπλωμάτες των ΗΠΑ θα τοποθετηθούν στη Συρία και πότε.
Οι ΗΠΑ έχουν αναστείλει τις διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία λόγω του εμφυλίου πολέμου.
Οι δυνάμεις του Assad, με τη βοήθεια της ρωσικής αεροπορικής δύναμης και των πολιτοφυλακών που υποστηρίζονται από το Ιράν, κατάφεραν να αποκαταστήσουν τον έλεγχο της πλειοψηφίας της Συρίας τα τελευταία δύο χρόνια.
Όταν ρωτήθηκε εάν οι δυνάμεις της Συριακής Κυβέρνησης, θα μπορούσαν να κινηθούν για να διαταράξουν τα σχέδια των ΗΠΑ, ο Mattis είπε:
"Αυτό θα ήταν πιθανώς ένα λάθος".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης