Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Υπάρχει παραγραφή για τους πολιτικούς που μας χρεοκόπησαν; Οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ μπορεί να την… προσφέρουν

Υπάρχει παραγραφή για τους πολιτικούς που μας χρεοκόπησαν; Οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ μπορεί να την… προσφέρουν
Υπάρχει παραγραφή για τους πολιτικούς που μας χρεοκόπησαν; Οι ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ μπορεί να την… προσφέρουν
Τρία ολόκληρα χρόνια συμπληρώνει ο Αλέξης Τσίπρας στην καρέκλα του πρωθυπουργού καταγράφοντας ένα προσωπικό ρεκόρ σε περίοδο Μνημονίων.
Ανέλαβε τα καθήκοντά του δημιουργώντας τις δικές του αποτυχίες στη συνέχεια ήρθαν και κάποιες  επιτυχίες,  για ορισμένους.  
Ωστόσο σε διάστημα λιγότερο των 18 μηνών θα μάθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το αποτέλεσμα.
Δηλαδή τι έκανε;
Τι δεν έκανε και κυρίως τι κατάλαβαν οι πολίτες.
Είναι βέβαιο ότι το επιτελείο του Μαξίμου θα διαμορφώσει το δικό του αφήγημα με στόχο οι πολίτες να επιλέξουν εκ νέου το ΣΥΡΙΖΑ την  ώρα της κάλπης και τον Αλέξη Τσίπρα στη θέση του πρωθυπουργού.
Το απλό ερώτημα που θέτουμε είναι ο πολίτης πρέπει να κινήσει τη διαδικασία της παραγραφής για όσα έγιναν μέχρι το 2009 και για όσα έγιναν  μέχρι τον Ιανουάριο  του 2015;
Μπορεί να υπάρξει παραγραφή για τους υπεύθυνους της χρεοκοπίας της χώρας.
Αλήθεια υπήρχε κάτι που ήταν  λειτουργικό σε αυτή τη χώρα;
Δηλαδή από μία… κυβερνητική στραβοτιμονιά του Γιώργου Παπανδρέου βρεθήκαμε στο χείλος του γκρεμού.
Μήπως όμως άργησαν να μας πάρουν χαμπάρι οι ξένοι και κυρίως οι επενδυτές που αγόραζαν τα ελληνικά ομόλογα διότι πίστευαν ότι καμία χώρα της Ευρωζώνης δεν θα  έφθανε να αθετήσει την υπογραφή της;
Κι όμως έγιναν όλα αυτά που δεν πίστευε κανένας ότι θα γίνουν.
Η διακυβέρνηση της χώρας οδηγήθηκε στους ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ όχι διότι έδειξαν ικανότητες απλά οι πολίτες ήθελαν να τιμωρήσουν τους προηγούμενους.
Μπορεί να υπάρξει παραγραφή για όσους άνοιξαν την πόρτα του... παραδείσου και έβαλαν μέσα τους δημοσίους υπαλλήλους.
Πώς γίνεται να  χρεοκοπεί το κράτος και οι εργαζόμενοι του να απολαμβάνουν προνόμια περισσότερα από αυτά των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.
Οι ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έμαθαν στους εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους ότι υπήρχαν υψηλότερες αμοιβές  ως συνταξιούχοι και μάλιστα χωρίς να δουλεύουν.
Δεν χρειάζονται περισσότερα παραδείγματα για να κατανοήσουμε τους υπεύθυνους.
Το θέμα όμως δεν είναι να μιλάμε για τα επόμενα δέκα χρόνια πως χρεοκοπήσαμε αλλά πως το πολιτικό σύστημα θα βάλει κανόνες για να μη χρεοκοπήσουμε σε δέκα  χρόνια.
Ποιος δρόμος απομένει για να το αποφύγουμε.
Το κράτος να μειώνει τα έξοδα του αφού δεν μπορεί να αυξήσει τα έσοδά του.
Δεν είναι βιώσιμο το μοντέλο ο ιδιωτικός τομέας να πληρώνει τα σπασμένα και να κρατά στη «θαλπωρή» το δημόσιο υπάλληλο ανεβάζοντας τους συντελεστές της  φορολογίας.  
Όταν η φοροδιαφυγή ήταν και παραμένει εκτός ελέγχου δεν πρέπει κάποια στιγμή να γίνει μία αρχή.
Ποιος θα την κάνει;  
Εν κατακλείδι δεν υπάρχει παραγραφεί στα λάθη των πολιτικών αλλά αυτό που θα βαρύνει τη ζυγαριά περισσότερο θα είναι τα τρία τελευταία χρόνια διακυβέρνησης από τους ΣΥΡΙΖΑ  ΑΝΕΛ πόσο συνέβαλλαν στη βελτίωση των συνθηκών των πολιτών και στην προοπτική της χώρας.
Αν όμως οι πολίτες καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι συντηρούνται «θύλακες» συμφερόντων που λειτουργούν σε βάρος του συνόλου είναι πιθανόν να επιλέξουν την   παραγραφή για τους πολιτικούς που απέτυχαν από τη διαιώνιση των συνθηκών που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης