Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Goldman Sachs: Ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2018 - Θετική για τις μετοχές

Goldman Sachs: Ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2018 - Θετική για τις μετοχές
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι το momentum της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη θα συνεχιστεί και το 2018
Ισχυρή ανάπτυξη στην Ευρωζώνη το 2018 αναμένει η Goldman Sachs σύμφωνα με το outlook για τη νέα χρονιά.
Η αμερικανική επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι το momentum της ανάπτυξης στην Ευρωζώνη θα συνεχιστεί και το 2018.
Το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αναμένεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 2,2% το 2018.  «Οδηγός» της ανάπτυξης θα είναι η ισχυρότερη καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη.
Επίσης η Goldman Sachs αναμένεται μεγαλύτερη των εκτιμήσεων πτώση στην ανεργία, ενώ την ανάπτυξη θα στηρίξει η ισχύς της παγκόσμιας οικονομίας.
Όσον αφορά τη Βρετανία, οι αναλυτές προβλέπουν κάποια επιβράδυνση της ανάπτυξης, καθώς το Brexit θα εξακολουθήσει να επηρεάζει μακροπρόθεσμα το outlook.



Θετική για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Ιδιαίτερα θετικά προσκείμενη έναντι των ευρωπαϊκών μετοχών εμφανίζεται η Goldman Sachs.
Βασιζόμενη στην πορεία του δείκτη Euro Stoxx 600 – ο οποίος έχει ενισχυθεί 7% από την αρχή του 2017 σε όρους ευρώ και 19% σε όρους δολαρίου – ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός όμιλος, καταθέτει τις εκτιμήσεις του για την πορεία των ευρωπαϊκών μετοχών εντός του 2018.
Οι αναλυτές της Goldman Sachs τονίζουν ότι τα κέρδη ανά μετοχή του συγκεκριμένου δείκτη θα ενισχυθούν 15% το 2017, ενώ προχωρούν σε αναβάθμιση της εκτιμήσής τους για το 2018, με πρόβλεψη ότι θα φθάσει στο 10% (έναντι 5% προηγούμενα).
Όσο για τον ίδιο τον Euro Stoxx 600 η Goldman Sachs εκτιμά ότι η συνολική απόδοσή του εντός του επόμενου 12μηνου θα φθάσει το 12%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης