Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Περισσότεροι από 18.000 αξιωματούχοι δεν ενήργησαν υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος

Κίνα: Περισσότεροι από 18.000 αξιωματούχοι δεν ενήργησαν υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος
Οι τοπικοί κυβερνητικοί υπάλληλοι, παραβλέπουν τα αδικήματα, με την ελπίδα να επιτύχουν τους στόχους οικονομικής ανάπτυξης
Περισσότεροι από 18.000 Κινέζοι αξιωματούχοι απέτυχαν να αναλάβουν δράση ή να ενεργήσουν υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος από το 2016, σύμφωνα με κινεζική έρευνα από επιθεωρητές από το Πεκίνο σε ορισμένες από τις πιο μολυσμένες πόλεις του κόσμου.
Σε μία περίπτωση, λύματα από 150.000 κατοίκους στη νότια επαρχία Σανξί πετάχτηκαν απευθείας σε ποτάμια λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων επεξεργασίας.
Η συντριπτική πλειοψηφία ήταν τοπικοί αξιωματούχοι, δήλωσε ο Liu Changgen, επικεφαλής της περιβαλλοντικής επιθεώρησης της Κίνας.
"Στο επόμενο βήμα, θα περάσουμε από υποθέσεις που εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων επιθεωρήσεων και θα εντοπίσουμε ανώτερους αξιωματούχους για κακή διαχείριση", ανέφερε σε δημοσιογράφους την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου 2017 ο Liu, αναπληρωτής διευθυντής στο Εθνικό Γραφείο Επιθεώρησης Περιβάλλοντος.
Ανησυχώντας για το επίπεδο τοπικής ρύπανσης μετά από τρεις δεκαετίες οικονομικής ανάπτυξης, το Πεκίνο απέστειλε τέσσερις ομάδες επιθεωρητών περιβάλλοντος, σε ολόκληρη τη χώρα από τον Φεβρουάριο του 2016 για να αποκαλύψει παραβιάσεις μέτρων κατά της ρύπανσης.
Στη Σαντόνγκ, μία από τις πιο βιομηχανοποιημένες επαρχίες της Κίνας, σε περισσότερες από 10.000 εταιρείες επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων γιουάν (15 εκατομμύρια δολάρια) από επιθεωρητές τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.
Οι τοπικοί κυβερνητικοί υπάλληλοι, παραβλέπουν τα αδικήματα, με την ελπίδα να επιτύχουν τους στόχους οικονομικής ανάπτυξης.
Όλες οι πόλεις έχουν κατηγορηθεί ότι επιβαρύνουν την ατμοσφαιρική ρύπανση, ενώ το υπουργείο περιβάλλοντος αποδίδει τα προβλήματα στις διοικητικές αποτυχίες.
"Τα ονόματα των υπαλλήλων, η δουλειά τους και οι παραβιάσεις τους θα αναφερθούν στην κυβένρηση, η οποία θα αποφασίσει πώς θα τιμωρηθούν οι αξιωματούχοι", δήλωσε ο Liu, προσθέτοντας ότι οι επιθεωρήσεις θα συνεχιστούν.
"Δεν θα αφήσουμε την επιθεώρηση να γίνει μία φορά", είπε ο Liu.
"Πρέπει να συνεχίσει όλη την ώρα".
Σε ένα «σχέδιο μάχης» 143 σελίδων που παρουσιάστηκε τον Αύγουστο, το υπουργείο δήλωσε ότι αποσκοπεί στη μείωση των μέσων συγκεντρώσεων αερομεταφερόμενων σωματιδίων γνωστών ως PM2,5 κατά πάνω από 15% τους χειμερινούς μήνες σε 28 πόλεις, στις βόρειες επαρχίες του Χεμπέι, του Σανξί, του Σαντόνγκ και του Χενάν.
Υποσχέθηκε επίσης να μειώσει το μέσον όρο ΑΣ2,5 σε επίπεδα κάτω από 60 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο στο Πεκίνο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, τα οποία παραμένουν πολύ υψηλότερα από το επίσημο πρότυπο ποιότητας της Κίνας των 35 μικρογραμμαρίων.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά το επίπεδο να μην υπερβαίνει τα 10 μικρογραμμάρια.
Η Βόρεια Κίνα έχει επίσης δρομολογήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα με το οποίο εκατομμύρια νοικοκυριά θα αλλάξουν από τον καύση του άνθρακα, που συμβάλλει σημαντικά στη ρύπανση του αέρα τους χειμερινούς μήνες, στο φυσικό αέριο για θέρμανση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης