Τελευταία Νέα
Πολιτική

Αλεξιάδης: Στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ παίχθηκαν παιχνίδια – Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες

Αλεξιάδης: Στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ παίχθηκαν παιχνίδια – Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες
Η Πολιτεία πρέπει να παρέμβει υποστήριξε ο κ.Αλεξιάδης
Την θέση ότι στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ παίχθηκαν παιχνίδια και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες διατύπωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Τρύφωνας Αλεξιάδης.
«Η ΣΕΚΑΠ είχε κάνει λαθρεμπόριο και της επιβλήθηκε πρόστιμο.
Ωστόσο το πρόστιμο ανακοινώθηκε στον νέο ιδιοκτήτη μετά την αγορά.
Εδώ παίχτηκε κάποιο παιχνίδι και πρέπει να αποδοθούν ευθύνες γιατί η ΣΕΚΑΠ ανήκε στο δημόσιο.
Κάποιοι κράτησαν στοιχεία στο συρτάρι τους.
Στην υπόθεση της ΣΕΚΑΠ παίχτηκαν παιχνίδια και υπάρχουν πολιτικές ευθύνες» είπε μιλώντας στο ραδιόφωνο 24/7 ο κ.Αλεξιάδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες έπρεπε κατά την αγοραπωλησία να δουν τα οικονομικά στοιχεία και τυχόν εκκρεμότητες της εταιρίας.
«Από τη στιγμή που ήξεραν αλλά δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες έχουν ευθύνες» είπε ο κ.Αλεξιάδης, αναφέροντας πως η Πολιτεία πρέπει να παρέμβει στο θέμα «γιατί η συγκεκριμένη εταιρία αφορά τη Θράκη, αλλά μπορεί να παίξει ρόλο και στην προσπάθεια για την παραγωγική ανασυγκρότησης της χώρας».
Ο κ.Αλεξιάδης κατηγόρησε την αντιπολίτευση γιατί άφησε όλα αυτά να τα διαχειριστεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ίδια ώρα κάνουν κριτική και δεν καταθέτουν προτάσεις, επισημαίνοντας ότι η αντιπολίτευση αντιτάχθηκε σε ρύθμιση που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση και σύμφωνα με την οποία τα πρόστιμα επιβαρύνουν αυτόν που έκανε την παράβαση και όχι τον νέο ιδιοκτήτη.
«Ο νέος ιδιοκτήτης έχει ευθύνη μόνο στην περίπτωση που έχει ενημερωθεί αλλά αυτό δεν έγινε» είπε ο κ.Αλεξιάδης.
Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα που δόθηκε σε αλλοδαπούς, ο κ.Αλεξιάδης είπε ότι δεν περίμενε ακροδεξιές κορώνες από κόμματα που διεκδικούν την εξουσία, τονίζοντας ότι τα κριτήρια ήταν πολύ αυστηρά και ότι για να λάβει κανείς το κοινωνικό μέρισμα «θα πρέπει να κάνει φορολογική δήλωση στη χώρα μας τα πέντε τελευταία χώρα».
«Ως εκ τούτου όσοι πήραν το κοινωνικό μέρισμα το δικαιούνται» είπε ο κ.Αλεξιάδης, ο οποίος ερωτηθείς για τις ανακοινώσεις της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου για αύξηση του κατώτατου μισθού το 2018 και για παρέμβαση για τους χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί και όταν η χώρα βγει από τα μνημόνια θα έχει δυνατότητες για περισσότερες παρεμβάσεις.
«Δεν έχουμε σκοπό να πάμε σε πρόωρες εκλογές αλλά να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια» τόνισε ο κ. Αλεξιάδης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης