Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Τρομοκρατική ομάδα αναλαμβάνει την ευθύνη για τοποθέτηση βόμβας σε ελληνικό δικαστήριο

Reuters: Τρομοκρατική ομάδα αναλαμβάνει την ευθύνη για τοποθέτηση βόμβας σε ελληνικό δικαστήριο
Στην ανάληψη της ευθύνης από την Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών για την τοποθέτηση βόμβας στο Εφετείο Αθηνών, αναφέρεται με δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Τρομοκρατική ομάδα ανέλαβε την ευθύνη την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017 για την τοποθέτηση βόμβας σε δικαστήριο της Αθήνας στις 22 Δεκεμβρίου 2017, κατηγορώντας το δικαστικό σώμα ότι ενεργεί ως πληρεξούσιος για τους πολιτικούς που υποστηρίζουν τη λιτότητα στη χώρα που πλήττεται από την κρίση.
Κανείς δεν τραυματίστηκε κατά την έκρηξη νωρίς το πρωί στο Εφετείο Αθηνών.
Η έκρηξη κατέστρεψε τα παράθυρα και την πρόσοψη του κτιρίου.
Ένας φρουρός επίσης δέχθηκε πυροβολισμούς
Σε δήλωσή της, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών δήλωσε ότι το Εφετείο είχε επιβεβαιώσει τη νομιμότητα μέτρων λιτότητας, όπως τη μείωση των συντάξεων και των μισθών, έναντι αποπληρωμής στους διεθνείς πιστωτές.
"Η δικαιοσύνη είναι σαν ένα φίδι.
Θα δαγκώσει μόνο τους ξυπόλυτους ", ανέφερε η ομάδα στην ανακοίνωσή της.
Η ομάδα έχει προηγουμένως αναλάβει την ευθύνη για έκρηξη έξω από τα γραφεία ελληνικής επιχειρηματικής ομοσπονδίας στην Αθήνα το 2015 και δύο επιθέσεις το 2013 - μία στην έδρα του συντηρητικού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας της Ελλάδας και μία στην έδρα του Γερμανού πρέσβη.
Νωρίτερα το 2017, ανέλαβε την ευθύνη για μία μικρή έκρηξη έξω από τα γραφεία εμπορικής τράπεζας και στα τέλη του 2016 για την τοποθέτηση βόμβας στο υπουργείο Εργασίας στην Αθήνα, που βρέθηκε από την αστυνομία και απενεργοποιήθηκε.
Οι επιθέσεις μικρής κλίμακας σε επιχειρήσεις, κρατικά κτίρια, αστυνομικούς και πολιτικούς είναι συχνές στην Ελλάδα, η οποία έχει ιστορία πολιτικής βίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης