Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Συνασπισμό με μια ανανεωμένη Χριστιανική Ένωση επιθυμεί το FDP

Γερμανία: Συνασπισμό με μια ανανεωμένη Χριστιανική Ένωση επιθυμεί το FDP
Το FDP διστάζει να δηλώσει ευθέως ότι «η Merkel πρέπει να φύγει»
Κυβερνητικό συνασπισμό με μια «ανανεωμένη» Χριστιανική Ένωση (CDU-CSU) θα επιθυμούσαν οι Φιλελεύθεροι (FDP), δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος Wolfgang Kubicki, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν επιθυμούν να συνεργαστούν με την Angela Merkel.
Δεν είναι δική μας δουλειά να πούμε ότι πρέπει να φύγει η κυρία Merkel, δήλωσε ο κ. Kubicki στον όμιλο εφημερίδων «Funke», επισήμανε ωστόσο ότι με τις «συνταγές της των τελευταίων δώδεκα ετών η Γερμανία δεν θα πάει καλύτερα στο μέλλον», ενώ υπέδειξε την Καγκελάριο ως βασική υπεύθυνη για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων του συνασπισμού «Τζαμάικα».
Το FDP πάντως διστάζει να δηλώσει ευθέως ότι «η Merkel πρέπει να φύγει», σε μια προσπάθεια να αποφύγει την επανάληψη του μοιραίου λάθους που διέπραξε το κόμμα το 1961, όταν προέβαλε το σύνθημα «Με το CDU αλλά χωρίς τον Adenauer», με το οποίο εξασφάλισε το υψηλότερο μέχρι τότε ποσοστό του στις εκλογές, για να δεχθεί τελικά να συμμετάσχει στην κυβέρνηση υπό τον χριστιανοδημοκράτη Καγκελάριο, αποκτώντας τη φήμη του κόμματος που δεν τηρεί τις υποσχέσεις του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης