Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κουβέιτ: Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται

Κουβέιτ: Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου πρέπει να συνεχίσει να υφίσταται
Το Κουβέιτ φαίνεται αποφασισμένο να διατηρήσει την ένωση που ιδρύθηκε το 1980
Το Συμβούλιο Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) των έξι χωρών πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί, παρά την κρίση ανάμεσα σε τρία μέλη του και το Κατάρ, υποστήριξε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών του Κουβέιτ την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2017, κρίση προσπάθησε η χώρα του ανεπιτυχώς να μεσολαβήσει.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν, συν το μέλος που δεν ανήκει στο ΣΣΚ, διέκοψαν τον Ιούνιο τους διπλωματικούς, ταξιδιωτικούς και εμπορικούς δεσμούς με το Κατάρ, κατηγορώντας το ότι υποστηρίζει την τρομοκρατία και το σύμμαχο του το Ιράν.
Τα δυτικά έθνη έχουν ζητήσει από τις χώρες, οι οποίες είναι στενοί σύμμαχοι των ΗΠΑ, να διευθετήσουν τις διαφορές τους με συνομιλίες.
Οι αρχηγοί από τις τρεις χώρες παρέκαμψαν τη σύνοδο κορυφής του ΣΣΚ που διοργάνωσε το Κουβέιτ τον Δεκέμβριο, ενώ τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ζήτησαν τη σύσταση διμερούς επιτροπής με τη Σαουδική Αραβία σε οικονομικά, πολιτικά και στρατιωτικά ζητήματα.
Αλλά το Κουβέιτ φαίνεται αποφασισμένο να διατηρήσει την ένωση που ιδρύθηκε το 1980, ως προπύργιο έναντι των μεγαλύτερων γειτόνων του Ιράκ και του Ιράν και δήλωσε ότι θα συνεχιστούν οι προσπάθειες συμφιλίωσης.
Το έργο του ΣΣΚ "δεν θα σταματήσει ούτε θα διαφοροποιηθεί", ανέφερε ο Khaled Jarallah στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KUNA.
"Μετά τη σύνοδο κορυφής στο Κουβέιτ, δεν ανησυχούμε για το μέλλον του συμβουλίου", πρόσθεσε ο Jarallah.
"Οι προσπάθειες διαμεσολάβησης δεν έχουν σταματήσει".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης