Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Καμμένος: Έτος μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το 2018

Καμμένος: Έτος μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων το 2018
Αρχίζουμε τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών στα εν ενεργεία στελέχη
Το 2018 θα είναι έτος μέριμνας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και δεν θα αφορά μόνο στα οικονομικά, αλλά και σε διευκολύνσεις προς τις οικογένειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, με πρώτο στόχο τη στέγαση, ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Tύπου για τα πεπραγμένα της τριετίας 2015-17 και τους στόχους της επόμενης χρονιάς.
Ο κ. Καμμένος παρατήρησε ότι η προσπάθεια της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, ήταν να διαφυλαχθεί το προσωπικό από τις τεράστιες μειώσεις που είχε υποστεί από το 2009 έως το 2015 όσον αφορά στα οικονομικά του.
"Αρχίζουμε τη σταδιακή αποκατάσταση των αδικιών στα εν ενεργεία στελέχη ενώ για τους απόστρατους δεν μπορέσαμε ακόμα να κάνουμε το ίδιο" ανέφερε.
Το ζήτημα της στέγασης θα τακτοποιηθεί στο σύνολο της επικράτειας, συνέχισε ο υπουργός ΥΕΘΑ.
Από τα 20 με 30 σπίτια που δίνονταν το χρόνο στον προσωπικό, φτάσαμε τα 100, φέτος στα 400 και αρκετά σύντομα θα ξεπεράσουμε τα 3000 σπίτια, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στις περαιτέρω διευκολύνσεις για το προσωπικό, ο κ. Καμμένος επικαλέστηκε:
- τη συμφωνία με την Τράπεζα Πειραιώς, ιδίως στη σχέση του πολίτη με τις τράπεζες,
- την αναδιοργάνωση των πρατηρίων απ' όπου ψωνίζει το προσωπικό, αλλά και "ειδικές τιμές που εξασφαλίζονται από επιχειρήσεις που είναι κοντά στο υπουργείο",
- τη δημιουργία διακλαδικής παιδιατρικής κλινικής και
- τη δημιουργία ειδικών κλινικών, όπως η καρδιοχειρουργική, όπως έγινε στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών με τη δημιουργία μονάδας τεχνητής γονιμοποίησης.
Όπως είπε ο κ. Καμμένος, "εκμεταλλευθήκαμε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα παρελθόντων ετών ώστε να αντικαθιστούμε σταδιακά το σύνολο των δωματίων των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας με καινούργιο εξοπλισμό, με καινούργια κρεβάτια, με καινούργιους τομογράφους, με ιατρικά μηχανήματα".
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εκθείασε το έργο της ΜΟΜΚΑ για την κατασκευή κοινωνικών δομών σε ευαίσθητες περιοχές, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατασκευή σχολείων στα Πομμακοχώρια, τη Δονούσα όπου κτίσθηκε νηπιαγωγείο κλπ.
Αναφερόμενος στο θέμα των προσφύγων και των μεταναστών, παρατήρησε ότι όπου εμπλέκεται το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά και έχουμε δεχθεί θετικές κριτικές από την πλευρά των διεθνών οργανισμών και της ΕΕ.
Ο ίδιος εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίηση του για την ανιδιοτελή προσφορά των εθνοφυλάκων και την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στο θεσμό της εθνοφυλακής.
Έφερε δε ως παραδείγματα, την πρόσφατη μεγάλη συγκέντρωση των Εθνοφυλάκων στη Θεσσαλονίκη αλλά και το γεγονός ότι μόνο στη Δονούσα που έχει 200 κατοίκους, εμφανίστηκαν 36 εθνοφύλακες που έκαναν άσκηση και βολές.
"Μόνο στα νησιά έχουμε 15.000 εθνοφύλακες, με εξοπλισμό τον οποίο έχουν παραλάβει, που εκτελούν βολές και διαρκώς εκπαιδεύονται, πρόσθεσε.
Οι προσπάθειες για την οργάνωση των εθνοφυλάκων θα συνεχιστεί και το 2018 καθώς αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της δομής της εθνικής μας άμυνας" είπε.
Ο κ. Καμμένος εξήγγειλε επίσης, ότι τη νέα χρονιά θα δοθεί προσοχή και στους εφέδρους, τους βετεράνους και τους συλλόγους αποστράτων.
Όσον αφορά στα ζητήματα του υπουργείου και των Ενόπλων Δυνάμεων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε ότι:
- Εντός του Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν οι αλλαγές στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης τους,
- Η πλειοψηφία των διεθνών συμφωνιών που υπήρχαν στα συρτάρια του υπουργείου, έχει επικυρωθεί από την επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.
- Την επόμενη χρονιά θα υπάρξουν αρκετές επισκέψεις και στη Σούδα, αλλά και σε άλλες νατοϊκές δομές, με ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε ότι η παρουσία της Ελλάδας σε επίπεδο ΝΑΤΟ είναι πάρα πολύ ισχυρή, ενώ στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα έχει αναλάβει αρκετά μεγάλα κομμάτια της ευρωπαϊκής πολιτικής άμυνας στην EDA και σε άλλους σχηματισμούς.
-Η συνεργασία του υπουργείου με όλα τα κόμματα ήταν θετική, εκτός από "κάποιες περιπτώσεις όπου υπήρχαν αντιπαραθέσεις εκτός του μέτρου".
-Το επόμενο διάστημα θα υπογραφεί τριμερής συμφωνία για την αντικατάσταση των λαμπτήρων παλαιάς τεχνολογίας με LED, μεταξύ του υπουργείου της ΔΕΗ και της εταιρείας που θα κάνει την αλλαγή.
Ο κ. Καμμένος εκτίμησε ότι η εξοικονόμηση είναι της τάξεως του 80%.
Μιλάμε για δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που έφευγαν από τον Προϋπολογισμό χωρίς κανένα αποτέλεσμα ανέφερε χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης