Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Goldman Sachs θα ξεκινήσει μέσα στο 2018 τις συναλλαγές για κρυπτονομίσματα

Η Goldman Sachs θα ξεκινήσει μέσα στο 2018 τις συναλλαγές για κρυπτονομίσματα
Η κίνηση της Goldman πιθανώς θα ενθαρρύνει περισσότερους θεσμικούς επενδυτές να τοποθετηθούν στα ψηφιακά νομίσματα
Η Goldman Sachs, θα ανοίξει τμήμα συναλλαγών για κρυπτονομίσματα μέχρι τον Ιούνιο του 2018, σύμφωνα με πηγές του Bloomberg, καθώς προσλαμβάνει ομάδα στη Νέα Υόρκη, για να αντιμετωπίσει θεμελιώδη ζητήματα, όπως το πώς θα διαχειριστεί τα σχετικά περιουσιακά στοιχεία.
Η τράπεζα επιβεβαίωσε ότι διερευνά τρόπους με τους οποίους μπορεί να ικανοποιήσει τη αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για πρόσβαση στα κρυπτονομίσματα.
Η Goldman Sachs είναι μία από τις λίγες μεγάλες τράπεζες που εκκαθαρίζουν τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης με Bitcoin που προσφέρονται από τις αμερικανικές Cboe και CME.
Άλλες τράπεζες, μεταξύ των οποίων η JPMorgan Chase και η Citigroup, αναγκάστηκαν να το πράξουν, πιθανότατα λόγω ανησυχιών σχετικά με την αστάθεια των ψηφιακών νομισμάτων και της ασφάλειας.
Η Goldman ζητά από ορισμένους πελάτες να καταθέσουν χρήματα ίσα με την πλήρη αξία των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης με Bitcoin πριν την εκκαθάρισή τους, σύμφωνα με το Bloomberg, ενώ τα περιθώρια σε άλλα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης συνήθως δεν υπερβαίνουν το 15%.
Αυτό δείχνει ότι η τράπεζα έχει επίγνωση του υψηλότερου κινδύνου που συνδέεται με τα προϊόντα αυτά και είναι απίθανο να σπεύσει να ξεκινήσει το νέο γραφείο συναλλαγών χωρίς να εφαρμόσει συγκεκριμένες διαδικασίες.
Η κίνηση της Goldman πιθανώς θα ενθαρρύνει περισσότερους θεσμικούς επενδυτές να τοποθετηθούν στα ψηφιακά νομίσματα.
Μέχρι τώρα, οι περισσότερες επενδύσεις στα κρυπτονομίσματα προέρχονται από μικροεπενδυτές, μεταξύ άλλων μέσω των νέων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης με Bitcoin.
Η εμπλοκή της Goldman θα αλλάξει πιθανότατα αυτό, καθώς οι θεσμικοί επενδυτές θα αισθάνονται πιο ασφαλείς, να συμμετάσχουν στην αγορά μέσω ενός κατεστημένου χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.
Με τη σειρά τους, αυτό πιθανότατα θα ενθαρρύνει άλλες τράπεζες να ανοίξουν δικά τους τμήματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης