Τελευταία Νέα
Διεθνή

F.T: Η φορολογική μεταρρύθμιση Trump πλήττει τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών

F.T: Η φορολογική μεταρρύθμιση Trump πλήττει τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών
Ο περιορισμός στον αναβαλλόμενο φόρο στις ΗΠΑ θα οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες τα τραπεζικά ιδρύματα
Ισχυρό πλήγμα από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ θα δεχθούν κορυφαίες ευρωπαϊκές τράπεζες, όπως προειδοποίησαν οι ίδιες τους επενδυτές προκειμένου να τους προετοιμάσουν για τυχόν απώλειες.
Όπως ανακοίνωσε η Barclays το πλήγμα από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ θα φθάσει στο επίπεδο του ενός δισ. στερλινών, ποσό το οποίο θα «αφαιρεθεί» από τα ετήσια οικονομικά της μεγέθη για το 2017.
Ανάλογη προειδοποίηση έχει εκδώσει και η Credit Suisse η οποία αναμένει ότι οι έξτρα φόροι που θα κληθεί να πληρώσει στις ΗΠΑ θα φθάσουν στα 2,3 δισ. δολάρια, ποσό το οποίο θα «διαγραφεί» από τα μεγέθη της για το δ’ τρίμηνο του 2017.
Στα τρία δισ. δολάρια τοποθετεί το δικό της κενό η UBS.
Η φορολογική μεταρρύθμιση δεν πλήττει μόνο τις ευρωπαϊκές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ αλλά και τα αμερικανικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.
Παρά τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στο 21% από 35% που ήταν πριν, υπάρχει σημαντικό πλήγμα στο μέγεθος του αναβαλλομένου φόρου από τον οποίο μπορούν να ωφεληθούν τα τραπεζικά ιδρύματα.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο περιορισμός του αναβαλλόμενου φόρου θα οδηγήσει σε απώλειες σχεδόν 50 δις. δολαρίων τις Bank of America, Citigroup, Fannie Mae, Freddie Mac και AIG.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης