Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο μετά την έκρηξη σε αγωγό στη Λιβύη

Σε υψηλό τριών εβδομάδων το πετρέλαιο μετά την έκρηξη σε αγωγό στη Λιβύη
Υποτονικές οι συναλλαγές και στην αγορά πετρελαίου λόγω των αργιών
Άνω των 65 δολαρίων κινείται το πετρέλαιο, μετά την έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς μαύρου χρυσού στη Λιβύη, ενώ παράγοντας ενίσχυσης παραμένει η συμφωνία για τον περιορισμό της ημερήσιας παραγωγής από τα κράτη – μέλη του ΟΠΕΚ, αλλά και ορισμένες χώρες εκτός του καρτέλ.
Το προθεσμιακό συμβόλαιο για το Brent ενισχύεται 0,25% στα 65,41 δολάρια, ενώ το αντίστοιχο συμβόλαιο για το αμερικανικό αργό (WTI) κινείται 0,3% υψηλότερα στα 58,67 δολάρια.
Την ανοδική πορεία, πάντως, περιορίζει η προοπτική επαναλειτουργίας του μεγάλου αγωγού μεταφοράς πετρελαίου Forties στη Β. Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία η οποία τον διαχειρίζεται.
Σαφώς ο όγκος συναλλαγών τόσο για το Brent όσο και για το WTI είναι περιορισμένος, λόγω της αργίας στις ευρωπαϊκές αγορές, ενώ η κινητικότητα στη Wall Street, η οποία λειτουργεί κανονικά σήμερα 26/12 είναι εξαιρετικά περιορισμένη.
Εν γένει ο μαύρος χρυσός απολαμβάνει ένα ιδιαίτερα θετικό έτος, με το Brent να έχει ενισχυθεί 17% από την αρχή του έτους, ενώ σε ανάλογη πορεία κινείται και το ελαφρύ αμερικανικό αργό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης