Τελευταία Νέα
Πολιτική

Φορτσάκης: Βίαιες μειοψηφίες λυμαίνονται τα ελληνικά πανεπιστήμια – Ναι στα ιδιωτικά ΑΕΙ

Φορτσάκης: Βίαιες μειοψηφίες λυμαίνονται τα ελληνικά πανεπιστήμια – Ναι στα ιδιωτικά ΑΕΙ
Η κυβέρνηση επέβαλε μια σκληρή φορολογική αφαίμαξη που αποσάρθρωσε τη μεσαία τάξη είπε ο βουλευτής της ΝΔ
Για βίαιες μειοψηφίες που λυμαίνονται τα ελληνικά πανεπιστήμια κάνει λόγο ο βουλευτής της ΝΔ, Θ. Φορτσάκης,  οποίος τάσσεται υπέρ της πρότασης Μητσοτάκη για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.
«Ο νόμος θα πρέπει να ορίζει τις προϋποθέσεις ίδρυσης και λειτουργίας αυτών των πανεπιστημίων.
Όποιος, κράτος ή ιδιώτης, πληροί τις προϋποθέσεις αυτές θα πρέπει να μπορεί να προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία του.
Πάντοτε με κρατική εποπτεία.
Έτσι δεν θα είχαμε ούτε κρατικά ψευδο-πανεπιστήμια χωρίς καθηγητές και φοιτητές ούτε ιδιωτικά ψευδο-πανεπιστήμια σε διαμερίσματα πολυκατοικιών» είπε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ.Φορτσάκης.
Κληθείς να σχολιάσει το κοινωνικό μέρισμα, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «η δημοσιονομία της φιλανθρωπίας» που υπαγορεύει η μικροπολιτική πρέπει επιτέλους να σταματήσει.
«Η κυβέρνηση επέβαλε μια σκληρή φορολογική αφαίμαξη που αποσάρθρωσε τη μεσαία τάξη και στέρησε την αγορά από την παραμικρή ρευστότητα.
Όλοι οι πολίτες υποφέρουν από την κατάσταση αυτή.
Είναι απαράδεκτο να χαρακτηρίζει η κυβέρνηση αυτή την υπεραφαίμαξη ως «υπεραπόδοση» υποστήριξε ο κ.Φορτσάκης, αναφέροντας πως «το κλειδί της επιτυχίας της ΝΔ έγκειται στην ικανότητά της να πείσει τους πολίτες ότι διαθέτει συγκροτημένο εθνικό σχέδιο για την έξοδο από την κρίση».
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας λογικός μετριοπαθής κεντροδεξιός πολιτικός, που όσο στηρίζει την ιδιωτική πρωτοβουλία άλλο τόσο στηρίζει τον άνθρωπο που έχει ανάγκη» είπε ο κ.Φορτσάκης, ο οποίος τάχθηκε και υπέρ της ιδιωτικής ασφάλισης.
«Ο συνδυασμός δημόσιας και ιδιωτικής ασφάλισης, αν είχε υιοθετηθεί νωρίτερα, θα είχε ασφαλώς αποτρέψει την κατάρρευση του ασφαλιστικού μας συστήματος.
Δείτε που έχει καταντήσει τους συνταξιούχους μας η δημόσια ασφάλιση των πολιτών» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης