Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lavrov: Άγνωστο το πότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση Putin – Trump

tags :
Lavrov: Άγνωστο το πότε θα γίνει η επόμενη συνάντηση Putin – Trump
Δεν έχει συζητηθεί ακόμα η ημερομηνία για τη διεξαγωγή της επόμενης συνάντησης τους υποστήριξε ο Ρώσος ΥΠΕΞ
Την θέση ότι ακόμα είναι άγνωστο το πότε θα συναντηθούν οι πρόεδροι της Ρωσίας, Vladimir Putin και των ΗΠΑ Donald Trump διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov.
Σε συνέντευξη του στο πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ο Ρώσος ΥΠΕΞ υπογράμμισε ότι «η ημερομηνία για τη διεξαγωγή της επόμενης προσωπικής συνάντησης δεν έχει συζητηθεί».
Ο Lavrov υποστήριξε ότι οι δύο ηγέτες είχαν συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ένωσης Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) στην πόλη Ντα Νανγκ του Βιετνάμ, κατά τη διάρκεια των οποίων προέβησαν σε μια καθοριστικής σημασίας κοινή δήλωση γα τη Συρία.
Μετά τη συνάντηση αυτή, όπως είπε ο Lavrov, οι δύο πρόεδροι συνομίλησαν τηλεφωνικά τρεις φορές, στις 21 Νοεμβρίου, στις 14 Δεκεμβρίου και στις 17 Δεκεμβρίου.
«Οι επαφές μεταξύ των δύο προέδρων έγιναν πολύ συχνές τον τελευταίο καιρό και δεν περιορίστηκαν σε ένα και μόνο θέμα αλλά κάλυψαν ένα ευρύ φάσμα διμερών και διεθνών θεμάτων» τόνισε ο Ρώσος ΥΠΕΞ.
Ο Lavrov αναφερόμενος στο θέμα της Β. Κορέας κάλεσε τις ΗΠΑ και τη Β. Κορέα να αρχίσουν συνομιλίες, τονίζοντας ότι η Ρωσία από την πλευρά της θα κάνει ότι είναι δυνατό προκειμένου να διεκολύνει τη διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης