Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lindner (FDP): Ανοιχτός σε συμμετοχή σε κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση νέων εκλογών, όχι όμως υπό την Merkel

Lindner (FDP): Ανοιχτός σε συμμετοχή σε κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση νέων εκλογών, όχι όμως υπό την Merkel
O πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Christian Lindner δηλώνει διατεθειμένος να συμμετάσχει σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση νέων εκλογών
«Ναι» σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση νέων εκλογών, αλλά όχι με Καγκελάριο την Α. Merkel, λέει ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Christian Lindner.
Ο Christian Lindner δηλώνει διατεθειμένος να συμμετάσχει σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό σε περίπτωση νέων εκλογών, χωρίς όμως Καγκελάριο A. Merkel, λέγοντας σε συνέντευξή του στην "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" πως «είναι αυτονόητο ότι η κ. Merkel, έπειτα από δώδεκα χρόνια στην εξουσία δεν θα θέλει να έρθει σε αντίφαση με τους χειρισμούς της.
Θέλουμε να συμμετάσχουμε σε ένα εγχείρημα ανανέωσης».
Ο ίδιος αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής σε έναν συνασπισμό "Τζαμάικα", ενώ σημειώνει ότι ακόμη και στο Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) «υπάρχουν ενδεχομένως και άλλα εκλογικά προγράμματα και άλλοι φορείς λήψης αποφάσεων, οι οποίοι πιστεύουν σε μια νέα αξιολόγηση της κατάστασης».
Πάντως, ο Christian Lindner δεν θεωρεί πιθανή την αποχώρηση της κ. Merkel από το προσκήνιο, εφόσον οι επόμενες εκλογές διενεργηθούν πολύ σύντομα, ενώ επαναλαμβάνει ότι σε αυτή τη φάση η καλύτερη λύση είναι ο "μεγάλος" συνασπισμός.
Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στην "Bild am Sonntag", το FDP βρίσκεται στο 8%, ποσοστό χαμηλότερο από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου που κατέγραψε ποσοστό 10,7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης