Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Τουρκίας για το 2018 - Περιλαμβάνει αυξημένες αμυντικές δαπάνες

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της Τουρκίας για το 2018 - Περιλαμβάνει αυξημένες αμυντικές δαπάνες
Το 2017, ο προϋπολογισμός της Τουρκίας παρουσίασε έλλειμμα 61,7 δισεκατομμυρίων λιρών, διπλάσιο του αντίστοιχου του 2016, το οποίο είχε ανέλθει στα 30 δισεκατομμύρια λίρες
Εγκρίθηκε από το κοινοβούλιο της Τουρκίας ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2018.
Περιλαμβάνει αυξημένες δαπάνες για την άμυνα και προβλέπει αύξηση του δημοσιονομικού ελλείμματος στα 65,9 δισ. λίρες (17,28 δισ. δολάρια).
Ο προϋπολογισμός του 2018 εισάγει αλλαγές στη φορολογία, όπως οι αυξήσεις φόρων για εταιρείες και αυτοκίνητα, προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες αμυντικές δαπάνες.
Το 2017, ο προϋπολογισμός της Τουρκίας παρουσίασε έλλειμμα 61,7 δισεκατομμυρίων λιρών,  διπλάσιο του αντίστοιχου του 2016, το οποίο είχε ανέλθει στα 30 δισεκατομμύρια λίρες.
Ο προϋπολογισμός της Τουρκίας για το 2018 προβλέπει επίσης φορολογικά έσοδα ύψους 599,4 δισεκατομμυρίων λιρών και πρωτογενές πλεόνασμα 5,8 δισεκατομμυρίων λιρών.
Τα τελευταία δύο χρόνια, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας έχει διευρυνθεί λόγω των εντεινόμενων κυβερνητικών παρεμβάσεων για την τόνωση της οικονομίας και των αύξηση των αμυντικών δαπανών.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει, πως χρειάζονται επειγόντως πρόσθετες αμυντικές δαπάνες για τον εκσυγχρονισμό του στρατού, το δεύτερο μεγαλύτερο στην συμμαχία του ΝΑΤΟ και την κάλυψη του κόστους των εγχώριων και των ξένων επιχειρήσεων ασφάλειας.
Η οικονομία της Τουρκίας ανέκαμψε από μια κάμψη που ακολούθησε ένα απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, με τη βοήθεια μιας σειράς κυβερνητικών μέτρων τόνωσης.
Το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 11,1% σε ετήσια βάση το τρίτο τρίμηνο του 2017, με την ταχύτερη επέκτασή του σε έξι χρόνια, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης