Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τα κάλαντα έψαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο - Η αναφορά του Παυλόπουλου στη συνθήκη της Λωζάνης

Τα κάλαντα έψαλαν στο Προεδρικό Μέγαρο - Η αναφορά του Παυλόπουλου στη συνθήκη της Λωζάνης
H Εθελοντική Ομάδα «Ρωμιών Πράξεις»προσέφερε στον Πρ. Παυλόπουλο μια εικόνα και ένα αντίγραφο της Συνθήκης της Λωζάνης
Tα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα έψαλαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, σύλλογοι και χορωδίες.
Το Προεδρικό Μέγαρο γέμισε με παιδικές φωνές και μελωδίες , αλλά και ευχές, με τον κ. Παυλόπουλο να εύχεται σε όλους υγεία και ευτυχία για τη νέα χρονιά.
Τα κάλαντα άκουσε ο κ. Παυλόπουλος πρώτα από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων και την Προεδρική Φρουρά, ενώ κατόπιν στη Μεγάλη Αίθουσα Διαπιστευτηρίων και δίπλα στο στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο δέχθηκε χορωδίες και παραδοσιακούς συλλόγους.
Μάλιστα, η Εθελοντική Ομάδα «Ρωμιών Πράξεις», έψαλε τα Βυζαντινά Κάλαντα και προσέφερε στον κ. Παυλόπουλο μια εικόνα και ένα αντίγραφο της Συνθήκης της Λωζάνης.
Ο κ. Παυλόπουλος υπενθύμισε τη σημασία της Συνθήκης της Λωζάνης, αναφέροντας ότι αποτελεί τη βάση της φιλίας και της καλής γειτονίας μας, με τον φίλο γειτονικό λαό, δίπλα μας, που πρέπει να ζήσουμε ειρηνικά αλλά πάντοτε να στηριζόμαστε σε κανόνες.
Στη συνέχεια, τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανωγείων είπαν τα παραδοσιακά Κάλαντα, ακολούθησαν χοροί της Κρήτης, ενώ με τις μαντινάδες τους εξήραν το ήθος και την προσφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Ανώτατο Πολιτειακό Αξίωμα και έστειλαν και τα δικά τους μηνύματα προς την γείτονα Τουρκία και τον Πρόεδρο Τ.Erdogan.
Μάλιστα,  υπενθύμισαν την φράση του Έλληνα Προέδρου προς τον Τούρκο ομόλογό του, ότι «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους» και απευθυνόμενοι προς τον κ. Παυλόπουλο σημείωσαν ότι ο λόγος του κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στην Αθήνα, «μας έκανε υπερήφανους», ενώ του προσέφεραν παραδοσιακά κρητικά προϊόντα και μια κρητική κατσούνα, με χαραγμένη την σημερινή ημερομηνία.
Από την πλευρά του, ο κ. Παυλόπουλος τους ευχήθηκε «Χρόνια Πολλά» και «Καλές Γιορτές», τους ευχαρίστησε θερμά για την υποδοχή και την φιλοξενία που του επιφύλαξαν κατά την τελευταία του επίσκεψη στα Ανώγεια τον περασμένο Αύγουστο, ενώ υπογράμμισε ότι φέρνουν αέρα ειρήνης μαζί τους.
Ακολούθησαν κάλαντα και παραδοσιακοί χοροί από την Παιδική Χορωδία και το Χορευτικό Τμήμα της Ελληνικής Αστυνομίας, το Καλογεροπούλειο Ίδρυμα, το Καλλιτεχνικό Εργαστήριο Μελισσίων - Εργαστήριο Θρακιώτικης Παράδοσης και τέλος από το Χαμόγελο του Παιδιού.
Σημειώνεται ότι ο κ. Παυλόπουλος έβγαλε μια αναμνηστική φωτογραφία και με όλους τους δημοσιογράφους, φωτογράφους και τεχνικούς που κάλυψαν την εκδήλωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης