Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ζήτημα δεδηλωμένης θέτει ο Μητσοτάκης: Αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το Σκοπιανό, ας παραιτηθούν

Ζήτημα δεδηλωμένης θέτει ο Μητσοτάκης: Αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το Σκοπιανό, ας παραιτηθούν
"Αν ο κ. Καμμένος δεν στηρίζει μια κεντρική κυβερνητική επιλογή, τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα δεδηλωμένης", αναφέρει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Μητσοτάκης
Ζήτημα δεδηλωμένης θέτει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης,  εφόσον ο Πάνος Καμμένος δεν στηρίξει την επιλογή της κυβέρνησης στο Σκοπιανό.
Μάλιστα, σε συνέντευξη που δίνει στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο κ. Μητσοτάκης απευθύνει σαφή προειδοποίηση ότι «δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δύο κυβερνητικούς εταίρους».
Ακυρώνει έτσι την ιδέα για σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τονίζει ότι «αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κκ Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν».
Όπως αναφέρει « την εθνική γραμμή για το Σκοπιανό χάραξε η κυβέρνηση Καραμανλή, στο Βουκουρέστι, το 2008.
Μια σύνθετη ονομασία έναντι όλων –erga omnes - όπως λέγεται- και επίλυση του ζητήματος του ονόματος ως προυπόθεση για την ένταξη της ΠΓΔΜ στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.
Θυμίζω ότι υπουργός αυτής της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν και ο κ. Καμμένος, που τότε δεν είχε εκφράσει καμία αντίρρηση.
Η κυβέρνηση των  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τελείως αλλοπρόσαλλη στάση και σε αυτό το ζήτημα.
Αν ο κ. Καμμένος δεν στηρίζει μια κεντρική κυβερνητική επιλογή, τίθεται ξεκάθαρα ζήτημα δεδηλωμένης.
Και περιμένουμε να τοποθετηθεί επιτέλους ο κ. Τσίπρας, για το θέμα αυτό, αντί να ασχολείται με τον κ. Καμμένο μόνο για να τον καλύψει για τα σκάνδαλά του.
Με απλά λόγια, αν δεν μπορούν να συμφωνήσουν οι κ. Τσίπρας και Καμμένος για ένα μείζον ζήτημα εθνικής σημασίας, ας παραιτηθούν».
Προσθέτει δε, πως είναι «αυτονόητο ότι δεν νοείται εθνική συνεννόηση χωρίς να υπάρξει προηγουμένως συγκεκριμένη και συμφωνημένη πρόταση από τους δυο κυβερνητικούς εταίρους».
Κληθείς να πει τη γνώμη του για τον κ. Τσίπρα, απαντά ότι δεν έχει τόσο σημασία η δική του γνώμη, αλλά όσιο η γνώμη που έχει σχηματίσει ο ελληνικός λαός και προσθέτει «θα κάνω ό,τι  περνάει από το χέρι μου για να έχει τη δυνατότητα να την εκφράσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ αποκαλύπτει ότι το πρώτο νομοσχέδιο που θα καταθέσει ως πρωθυπουργός θα είναι το φορολογικό, σημειώνοντας μάλιστα ότι «η νέα κυβέρνηση θα είναι καινοτόμος, τόσο ως προς τη δομή της, όσο και ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει το έργο της.
Κυρίως όμως θα είναι μια κυβέρνηση αξιοκρατική, που θα δώσει ευκαιρίες και σε σημαντικούς ανθρώπους εκτός πολιτικής».
Ο φορολογικός νόμος, όπως εξηγεί ο κ. Μητσοτάκης, «θα περιέχει όλες τις εξαγγελίες μας και θα ελαφρύνει ουσιαστικά τους πολίτες.
Η μείωση φόρων άλλωστε, αποτελεί κεντρικό πυλώνα της οικονομικής μας πολιτικής, γι΄ αυτό και, όπως έχω πει, είναι αδιαπραγμάτευτη δέσμευσή μου».
Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «σε αντίθεση με την κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου που πανηγυρίζει για το λεγόμενο υπερπλεόνασμα, ο δικός μας στόχος είναι η μείωση του πρωτογενούς πλεονάσματος», αλλά και ότι «η ΝΔ μπορεί διεκδικήσει και να επιτύχει μια συμφωνία για μικρότερα πλεονάσματα».
Δηλώνει δε, αισιόδοξος ότι «θα βρούμε ευήκοα ώτα, καθώς από την πρώτη ημέρα της δικής μας διακυβέρνησης θα υλοποιήσουμε ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, το οποίο έχουμε ήδη έτοιμο, περιορίζοντας παράλληλα τις αχρείαστες κρατικές δαπάνες».
Για τους πλειστηριασμούς, σημειώνει ότι «η δική μας κυβέρνηση θα ανταμείψει τους συνεπείς, θα προστατέψει τους πραγματικά αδύναμους και θα κυνηγήσει τους μπαταχτσήδες», προσθέτοντας ότι «η λύση που προωθούμε έχει τρία σκέλη: πρώτον, τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών έτσι ώστε να στοχεύσουμε πρώτα δανειολήπτες που διαθέτουν υψηλό εισόδημα και περιουσία.
Δεύτερον,  την ενίσχυση της ευστάθειας του τραπεζικού συστήματος, αποτρέποντας άτακτους μαζικούς πλειστηριασμούς που έχουν πολύ αρνητικές επιπτώσεις στους ισολογισμούς των τραπεζών.
Και τρίτον, τη συνολική ενεργητική διαχείριση των «κόκκινων» δανείων, καθώς οι πλειστηριασμοί δεν αποτελούν το μοναδικό εργαλείο αντιμετώπισης του ζητήματος».
Ακόμη, επισημαίνει ότι θα έρθει σε συνεννόηση με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου, για αν ψηφιστεί ο νέος εκλογικός νόμος με πλειοψηφία που θα διασφαλίζει την άμεση εφαρμογή του, ώστε «να μην υποστεί η χώρα τις αποσταθεροποιητικές συνέπειες της απλής αναλογικής που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης