Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, καθώς απετράπη το κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, καθώς απετράπη το κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ
Με οριακές μεταβολές άνοιξε η Wall Street, μετά τη συμφωνία για αποφυγή του shutdown στις ΗΠΑ
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (22/12/2017) η Wall Street, σε μια συνεδρίαση που αναμένεται να είναι υποτονική, καθώς οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις διακοπές των Χριστουγέννων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones Industrial average υποχωρούσε κατά 0,04%, στις 24.772,51 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,01% και κινείτο στις 2.684,72 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,14% χαμηλότερα, στις 6.955,76 μονάδες.


Η Γερουσία πέρασε χθες (21/12) ένα νομοσχέδιο για να συνεχιστεί η χρηματοδότησης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως τις 19 Ιανουαρίου 2018.
Το νομοσχέδιο, το οποίο έχει ήδη την έγκριση της Βουλής των Αντιπροσώπων, αναμένεται να υπογραφεί από τον αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump.
Τις προηγούμενες ημέρες είχε προηγηθεί η ψήφιση του νομοσχεδίου για την πολυαναμενόμενη φορολογική μεταρρύθμιση - τη μεγαλύτερη αναθεώρηση του φορολογικού κώδικα των ΗΠΑ σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών δεκαετιών, που, μεταξύ άλλων, μειώνει τον φορολογικό συντελεστή για τις εταιρείες στο 21% από το τρέχον 35%.
Υπενθυμίζεται ότι η φορολογική μεταρρύθμιση αποτελούσε μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Trump, έχοντας προσφέρει σημαντική στήριξη στις αμερικανικές μετοχές.
Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότι τα πάνω από 1,4 τρισ. δολ. σε φορολογικές περικοπές που προβλέπονται στο νομοσχέδιο θα οδηγήσουν σε επιχειρηματικές επενδύσεις, προσλήψεις και αυξήσεις μισθών.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παρακολουθούν και ορισμένα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Οι παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ κατέγραψαν «άλμα» 1,3% τον Νοέμβριο 2017, κυρίως χάρη στις ισχυρές παραγγελίες επιβατικών αεροσκαφών, ενώ οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μια μεγαλύτερη αύξηση 2%.
Παράλληλα, ιδιαίτερα θετική ήταν η πορεία των καταναλωτικών δαπανών στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2017 με την αύξησή τους να διαμορφώνεται στο 0,6% σε μηνιαία βάση, έναντι των προβλέψεων των αναλυτών για μια αύξησή τους κατά 0,5%.
Στα εταιρικά νέα, οι μετοχές της Nike υποχωρούν κατά 4%, καθώς η εταιρεία αθλητικών ειδών ανέφερε χθες μια μείωση των μεικτών περιθωρίων της, ενώ τα κέρδη και έσοδά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, υπό πίεση βρίσκεται σήμερα το πετρέλαιο, το οποίο απομακρύνεται από τα υψηλά 2,5 ετών, λόγω της αυξημένης παραγωγής στις ΗΠΑ, καθώς και της αναμενόμενης επαναλειτουργίας του αγωγού Forties μέσα στον ερχόμενο μήνα.
Περί τις 16:55, το αργό υποχωρεί κατά 0,5%, στα 58,1 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 0,3% χαμηλότερα, στα 64,7 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης