Τελευταία Νέα
Πολιτική

Οργή της κυβέρνησης κατά Στουρνάρα - Παππάς: Το μόνο θετικό είναι ότι έφυγε από ΥΠΟΙΚ

Οργή της κυβέρνησης κατά Στουρνάρα - Παππάς: Το μόνο θετικό είναι ότι έφυγε από ΥΠΟΙΚ
Επίθεση του Νίκου Παππά στον Γιάννη Στουρνάρα
Οργισμένη είναι η κυβέρνηση από την τοποθέτηση του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα, υπέρ ενός προληπτικού προγράμματος στήριξης μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο του 2018.
Ο ελληνικός λαός μπορεί να προχωρήσει αισιόδοξα και όχι όπως εκτιμούν κάποιοι -όπως ο κ. Στουρνάρας- ο οποίος έχει βαλθεί να μας πείσει ότι το μόνο θετικό από την τοποθέτησή του στη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας είναι το γεγονός ότι έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών, διότι όσο ήταν χάσαμε γύρω στις 150.000 θέσεις εργασίας, ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.
Αφορμή για την αναφορά του ήταν η συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της 'Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου με θέμα τον τρόπο κάλυψης των λευκών περιοχών της χώρας από το τηλεοπτικό σήμα.
«Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε ξανά την υποχρέωση για να συζητήσουμε για ένα θέμα που άπτεται του success story της διακυβέρνησης Σαμαρά, το οποίο έρχεται και επανέρχεται.
Είναι το τηλεοπτικό success story, μιλάμε για την απόλυτη βύθιση των ιδεών ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να είναι επαρκής, όταν μιλάμε για την ανάπτυξη των μεγάλων δικτύων, είπε ο Νίκος Παππάς και πρόσθεσε:
«Η υποταγή της πολιτείας στα συμφέροντα της ιδιωτικής πρωτοβουλίας ανέπτυξε το δίκτυο εκεί που υπάρχει εμπορική ενδιαφέρον και εκεί όπου δεν υπήρχε ιδιωτικό ενδιαφέρον, μετακύλησε το κόστος στο δημόσιο, είτε στους πολίτες, είτε στους δήμους, είτε δεν ξέρω που.
Θέλω να σας καλέσω, αυτή την πραγματικότητα να την αναγνωρίσετε, αλλιώς θα πορευτούμε με αυτές τις κορυφαίες διαφωνίες στην πολιτική ζωή που θα δείξουν και στον ελληνικό λαό τι ακριβώς συνέβη τα προηγούμενα χρόνια και με ποιες επιλογές μπορεί να προχωρήσει ο ελληνικός λαός.
Και μπορεί να προχωρήσει ο ελληνικός λαός αισιόδοξα και όχι όπως εκτιμούν κάποιοι, όπως ο κ. Στουρνάρας ο οποίος έχει βαλθεί να μας πείσει ότι το μόνο θετικό από την τοποθέτησή του στη διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας είναι το γεγονός ότι έφυγε από το υπουργείο Οικονομικών, διότι όσο ήταν χάσαμε γύρω στις 150.000 θέσεις εργασίας».
Εν τω μεταξύ χθες, σφοδρή επίθεση ενάντια στο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσαν, κυβερνητικές πηγές, μη διστάζοντας να τον χαρακτηρίσουν ως «αποτυχημένο υπουργό Οικονομικών σε μία αποτυχημένη κυβένηση».
Στις δηλώσεις του οι κυβερνητικές πηγές τονίζουν χαρακτηριστικά «επειδή ένας αποτυχημένος υπουργός Οικονομικών τότε και μία αποτυχημένη κυβέρνηση είχαν θέσει ως βέλτιστη εκδοχή όχι την έξοδο στις αγορές με ευνοϊκά επιτόκια, αλλά τη γραμμή στήριξης, δεν σημαίνει ότι μία πετυχημένη κυβέρνηση δε θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα.
Ήδη, όλες οι ενδείξεις αυτό αποδεικνύουν» τονίζουν κυβερνητικές πηγές, με αφορμή τη σύσταση του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, να ενταχθεί η χώρα σε «προληπτικό πρόγραμμα στήριξης».
Οι παραπάνω δηλώσεις καταφθάνουν μετά τη δημοσιοποίηση της Ενδιάμεσης Έκθεσης για τη Νομισματική Πολιτική 2017 της ΤτΕ, στην οποία εκφράζεται η άποψη ότι θα ήταν θετικό για την ελληνική οικονομία να υπάρξει ένα προληπτικό πλαίσιο στήριξης της Ελλάδας, καθώς θα παρέχει ασφάλεια σχετικά με την πρόσβαση του Ελληνικού Δημοσίου σε χρηματοδότηση μετά τη λήξη του προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.
Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό που επιθυμεί είναι μία «καθαρή έξοδος» από το πρόγραμμα στήριξης και ασκεί σκληρή κριτική στον διοικητή της ΤτΕ, με δεδομένο ότι η «προληπτική γραμμή στήριξης» ήταν επιλογή της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, στην οποία ο κ. Στουρνάρας ήταν υπουργός Οικονομικών και βασικός διαπραγματευτής προκειμένου να εγκριθεί αυτή η προληπτική γραμμή από τους δανειστές.
Ως εκ τούτου οι κυβερνητικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι η άποψη που εκφράζει η ΤτΕ και εμμέσως ο κ. Στουρνάρας, δεν αποτελεί άποψη των οικονομολόγων της Τράπεζας αλλά είναι μία πρόταση πολιτικά υποκεινούμενη, με δεδομένη την προηγούμενη θητεία του διοικητή της ΤτΕ και τις σχέσεις του με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης