Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Κατά 2,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας, σε ετήσια βάση, το γ΄ τρίμηνο 2017

Γαλλία: Κατά 2,3% αναπτύχθηκε η οικονομία της χώρας, σε ετήσια βάση, το γ΄ τρίμηνο 2017
Η γαλλική σταστιστική υπηρεσία Insee αναθεώρησε επί τα βελτίω τα αποτελέσματά της αναφορικά με την ανάπτυξη της οικονομία για το γ΄ τρίμηνο του 2017
Επί τα βελτίω αναθεώρησε σήμερα Παρασκευή (22/12) τα αρχικά της αποτελέσματα η γαλλική στατιστική υπηρεσία, αναφορικά με την ανάπτυξη της οικονομίας της χώρας για το τρίτο τρίμηνο του 2017, καταδεικνύοντας την περαιτέρων επιτάχυνση της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, το γαλλικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,6% σε τριμηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που ο ετήσιος ρυθμός διαμορφώθηκε στο 2,3%, έναντι 0,5% και 2,2% των αρχικών εκτιμήσεων.
Σύμφωνα με τη γαλλική στατιστική υπηρεσία Insee, ο ετήσιος ρυθμός αύξησης για το τρίτο τρίμηνο ήταν ο υψηλότερος που καταγράφηκε από το 2011, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο όπου η οικονομία της χώρας καταγράφει ισχυρή ανάπτυξη μετά την χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Σε ότι αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες της χώρας, αυτές ενισχύθηκαν κατά +2,2% τον Νοέμβριο του 2017, έναντι πτώσης -2,1% τον προηγούμενο μήνα, ξεπερνώντας σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στο +1,4%.
Παράλληλα, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν περαιτέρω σε σύγκριση με τον Οκτώβριο του 2017, και συγκεκριμένα στο +1,4%, έναντι +0,2% προηγουμένως, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,4%.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Emmanuel Macron, η γαλλική οικονομία αναμένεται να αναπτυχθεί κατά 1,7% για το σύνολο του 2017, γεγονός που θα σηματοδοτεί την ισχυρότερη επίδοση από το 2011.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης