Τελευταία Νέα
Διεθνή

Regling: Μαζί με τον Centeno θα δουλέψουμε πάνω σε σημαντικά θέματα όπως το ελληνικό πρόγραμμα

Regling: Μαζί με τον Centeno θα δουλέψουμε πάνω σε σημαντικά θέματα όπως το ελληνικό πρόγραμμα
Το Συμβούλιο Διοικητών του ESM όρισε ως πρόεδρο του τον Mario Centeno
Το ελληνικό πρόγραμμα αλλά και ο μελλοντικός ρόλος του ESM θα είναι δύο από τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο Διοικητών του Μηχανισμού, όπως δήλωσε σήμερα (21/12/2017) ο επικεφαλής του, Klaus Regling.
Ειδικότερα, ο ESM όρισε τον Mario Centeno, ως πρόεδρο του Συμβουλίου Διοικητών του και κατά τη διάρκεια της σχετικής εκδήλωσης, ο Regling δήλωσε: «Ως υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να κάνει τη χώρα του ένα από τα success stories ανάμεσα στις χώρες που μπει σε προγράμματα διάσωσης.
Υπό την ηγεσία του, το Συμβούλιο Διοικητών του ESM θα εργαστεί πάνω σε σημαντικά θέματα, όπως η ολοκλήρωση του προγράμματος του ESM για την Ελλάδα και ο μελλοντικός ρόλος του ESM».
Από την πλευρά του, ο Mario Centeno δήλωσε «Με τιμά που οι συνάδελφοι με εμπιστεύθηκαν γι' αυτή τη θέση.
Θα εργαστώ στενά μαζί τους στο Συμβούλιο Διοικητών του ESM για να διαμορφώσουμε τη συναίνεση που χρειάζεται για την οικοδόμηση μιας ισχυρότερης Νομισματικής Ένωσης, στην οποία ο ESM πρέπει να συνεχίσει να παίζει βασικό ρόλο.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Jeroen Dijsselbloem για την ηγεσία του στο Συμβούλιο Διοικητών του ESM κατά τη διάρκεια δύσκολων εποχών για την ευρωζώνη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης