Τελευταία Νέα
Διεθνή

FAZ: Οι ελπίδες του Αλέξη Τσίπρα για έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης

FAZ: Οι ελπίδες του Αλέξη Τσίπρα για έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης
«Ο προϋπολογισμός του 2018 θα είναι ο τελευταίος μνημονιακός», υποστήριξε ο Αλ. Τσίπρας
Στην ψήφιση του προϋπολογισμού χθες (19/12) αναφέρεται δημοσίευμα στη διαδικτυακή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), στο οποίο αναφέρεται ότι ψηφίστηκε από 153 βουλευτές, μετά από πέντε ημέρες συζητήσεων.
Στο δημοσίευμα τονίζεται η άποψη που εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ότι ο προϋπολογισμός του 2018 είναι ο τελευταίος μνημονιακός προϋπολογισμός για την Ελλάδα.
«Δεν θα είμαστε πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.
Περάσαμε μία πολύ επώδυνη περίοδο», τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Σύμφωνα με τη FAZ η ελληνική κυβέρνηση – στα πλαίσια της τρέχουσας αξιολόγησης – έχει υποσχεθεί ότι θα προχωρήσει σε νέες περικοπές, μείωση συντάξεων, αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και πώληση λιγνιτικών μονάδων, ενώ μπορεί να υπάρξει αλλαγή στον νόμο αναφορικά με τις απεργίες.
Επιπρόσθετα στο δημοσίευμα αναφέρονται οι εκτιμήσεις στις οποίες έχει στηριχθεί ο προϋπολογισμός, οι οποίες είναι ανάπτυξη κοντά στο 2,5%, από στόχο για ανάπτυξη 1,6% το 2017.
Το ΑΕΠ αναμένεται ότι θα διαμορφωθεί στα 181,2 δισ. ευρώ το 2017 και θα αυξηθεί στα 187,8 δισ. το 2018, ενώ εκτιμάται ότι το πρωτογενές πλεόνασμα θα φθάσει στο 3,8% του ΑΕΠ το 2018.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης