Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Το πολιτικό μέλλον του Τσίπρα εξαρτάται από την επιστροφή... στις αγορές

Handelsblatt: Το πολιτικό μέλλον του Τσίπρα εξαρτάται από την επιστροφή... στις αγορές
Αν και η ελληνική κυβέρνηση κάνει λόγο για τέλος των προγραμμάτων διάσωσης, οι Έλληνες πολίτες δεν βλέπουν φως στο τούνελ
«Για τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η έγκριση του νέου προϋπολογισμού δεν σημαίνει τίποτα άλλα παρά την αρχή του τέλους της οικονομικής κρίσης - και την απελευθέρωση της Ελλάδας από την κηδεμονία των δανειστών.
Η Αθήνα θέλει να σταθεί στα πόδια της ξανά».
Αυτά αναφέρονται σε δημοσίευμα της Handelsblatt με αφορμή την ψήφιση του προϋπολογισμού για το 2018.
Ο προϋπολογισμός βασίζεται σε πρόβλεψη για ανάπτυξη της τάξης του 2,5%, ενώ το ΑΕΠ αναμένεται να αυξηθεί από τα 181 δισ. ευρώ σε 187,8 δισ. ευρώ το 2018.
«Αλλά για τους Έλληνες, αυτή η πολυαναμενόμενη στιγμή ''εξόδου από το τούνελ της οικονομικής κρίσης'' δεν είναι ακόμα ορατή, αν και η κυβέρνηση κάνει λόγο για τέλος των προγραμμάτων διάσωσης.
Οι συντάξεις θα κοπούν ξανά για 15η φορά μετά το 2010.
Οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία θα γίνουν πιο ακριβές.
Ο ΦΠΑ θα αυξηθεί από 17% σε 24% στα λιγότερο απομακρυσμένα νησιά από την 1η Ιανουαρίου» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Την ίδια στιγμή θα πρέπει να υλοποιηθούν μια σειρά από μέτρα και ενέργειες (πώληση μονάδων της ΔΕΗ αλλά και αλλαγή του εργασιακού νόμου) που δεν αρέσουν στο κομματικό κοινό του Αλέξη Τσίπρα.
Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και η αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων μέσω των πλειστηριασμών.
«Ο Τσίπρας γνωρίζει ότι το πολιτικό του μέλλον εξαρτάται από το εάν θα καταφέρει να επιστρέψει την Αθήνα στις αγορές με αποδεκτά επιτόκια έως τον Αύγουστο (σσ.: 2018)» επισημαίνει η γερμανική εφημερίδα.
Μάλιστα, σύμφωνα με διπλωματικές που επικαλούνται στο δημοσίευμα, εάν ο Τσίπρας τα καταφέρει σε αυτό το πεδίο, θα «διαφημίζει» ότι οδήγησε τη χώρα του εκτός της κρίσης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης