Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Zeit: Ο Τσίπρας ελπίζει ότι ο προϋπολογισμός του 2018 θα είναι ο τελευταίος μνημονιακός

Die Zeit: Ο Τσίπρας ελπίζει ότι ο προϋπολογισμός του 2018 θα είναι ο τελευταίος μνημονιακός
Η γερμανική εφημερίδα σχολιάζει τον προϋπολογισμό του 2018 και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια
Με αφορμή την έγκριση από τη Βουλή του προϋπολογισμού για το 2018, η γερμανική εφημερίδα Die Zeit σχολιάζει τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης αλλά και τα σχέδια για έξοδο από τα μνημόνια.
«Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν σίγουρος ότι αυτός ο προϋπολογισμός ήταν ο τελευταίος μνημονιακός» αναφέρεται στο δημοσίευμα, όπως γίνεται ειδική αναφορά στη δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι «δεν θα είμαστε πλέον το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.
Βγαίνουμε από μια οδυνηρή περίοδο».
Παράλληλα, ο αρθρογράφος της Die Zeit αναφέρει ότι η Ελλάδα σώθηκε από τη χρεοκοπία με διεθνή δάνεια μετά το 2010.
Το τρέχον τρίτο πρόγραμμα διάσωσης της τάξης των 86 δισ. ευρώ λήγει τον Αύγουστο του 2018.
«Μετά η Ελλάδα θέλει να σταθεί στα πόδια της ξανά και να αυτοχρηματοδοτείται από τις κεφαλαιαγορές» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.
Ο ελληνικός προϋπολογισμός βασίζεται σε προβλέψεις για οικονομική ανάπτυξη της τάξης του 2,5%, ενώ το ΑΕΟ αναμένεται να αυξηθεί από 181,2 δισ. ευρώ το 2017 σε 187,8 δισ. ευρώ το επόμενο έτος (2018).
Τέλος, στις προβλέψεις του προϋπολογισμού περιλαμβάνεται και πρωτογενές πλεόνασμα 3,8%, ενώ αναμένεται μείωση της ανεργίας σε 19% έως το τέλος του 2018.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης