Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Teva προχωράει στο κλείσιμο του εργοστασίου της στην Ιερουσαλήμ

Η Teva προχωράει στο κλείσιμο του εργοστασίου της στην Ιερουσαλήμ
500 εργαζόμενοι θα απολυθούν το 2019 όταν κλείσει το εργοστάσιο της η Teva
Η Teva Pharmaceutical Industries απέρριψε το αίτημα του Ισραηλινού πρωθυπουργού Benjamin Netanyahu να κρατήσει ανοιχτό το εργοστάσιο παραγωγής της εταιρείας στην Ιερουσαλήμ.
Η μεγαλύτερη φαρμακευτική εταιρεία γενόσημων φαρμάκων στον κόσμο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι είχε ως στόχο να μειώσει το χρέος μειώνοντας το εργατικό δυναμικό του κατά περισσότερο από το ένα τέταρτο ή 14.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων 1.700 στο Ισραήλ, όπου θα κλείσει το εργοστάσιο στην Ιερουσαλήμ.
Η Teva είπε ότι περίπου 320 εργαζόμενοι θα χάσουν τη δουλειά τους στην Ιερουσαλήμ το 2018 και 500 θα απολυθούν το 2019 όταν κλείσει το εργοστάσιο.
"Δυστυχώς, η Teva δεν είναι σε θέση να συναινέσει στο αίτημα του πρωθυπουργού και των υπουργών και να αποφύγει το κλείσιμο του εργοστασίου στην Ιερουσαλήμ και η εταιρεία θα συνεχίσει στο σταδιακό κλείσιμο της μονάδας μέχρι τα τέλη του 2019", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Kare Schultz , μετά από συνάντηση με τον Netanyahu και τους υπουργούς οικονομικών, οικονομίας και εργασίας.
Η επιχειρηματική κατάσταση της Teva απαιτεί άμεση και σημαντική δράση για να εξασφαλίσει το μέλλον της, ανέφερε.
"Χωρίς να ληφθούν δραστικά βήματα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, η εταιρεία θα είναι όλο και πιο ευάλωτη σε πιθανή εξαγορά", δήλωσε ο Schultz.
Η Teva έχει επιβαρυνθεί με χρέη ύψους 35 δισ. δολαρίων που πήρε την αγορά φαρμάκων γενικής χρήσης για τα φάρμακα Allergans Actavis για 40,5 δισ. δολάρια το 2016, μία κίνηση που συνέπεσε με την πτώση των τιμών στις ΗΠΑ για φάρμακα κοινόχρηστης ονομασίας.
Ο Netanyahu δήλωσε ότι ο Schultz είχε προτείνει να συνεργαστεί με την κυβέρνηση για να εκπαιδεύσει τους εργαζόμενους και να βρει άλλη απασχόληση για τους περισσότερους από αυτούς που βρίσκονται στην περιοχή της Ιερουσαλήμ.
Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να δημιουργήσουν μια κοινή ομάδα για το σκοπό αυτό.
Εκατοντάδες εργάτες της Teva διαμαρτυρήθηκαν μπροστά από το γραφείο του πρωθυπουργού στην Ιερουσαλήμ, καθώς πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Schultz και οι εργαζόμενοι ανέστειλαν τη δραστηριότητα σε όλες τις μονάδες της Teva.
Ο Schultz επανέλαβε τη δέσμευσή του να διατηρήσει την έδρα της Teva στο Ισραήλ.
"Είμαι αποφασισμένος να διατηρήσω μια ισχυρή παρουσία, καθώς και να διατηρήσω το μεγαλύτερο μέρος της υπάρχουσας παραγωγής μας στο Ισραήλ στο μέλλον", δήλωσε.
Σε συνεδρίαση της επιτροπής οικονομικών του Κοινοβουλίου την Τρίτη, ο πρόεδρος Moshe Gafni δήλωσε ότι εάν η Teva δεν συνεργαστεί, η ομάδα θα ενεργήσει για να αυξήσει τα οφέλη που λαμβάνει η εταιρεία.
Στο πλαίσιο ενός διετούς σχεδίου, η Teva στοχεύει στη μείωση του κόστους κατά 3 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2019, από περίπου 16,1 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης