Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κοντονής για πόθεν έσχες: Θεσμικό πρόβλημα να προσφεύγουν οι δικαστές του ΣτΕ στο ΣτΕ

Κοντονής για πόθεν έσχες: Θεσμικό πρόβλημα να προσφεύγουν οι δικαστές του ΣτΕ στο ΣτΕ
Υπάρχει πρόβλημα θεσμικής τάξεως να προσφεύγουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο ΣτΕ για υπόθεση που αφορά τους ίδιους, δήλωσε ο Στ. Κοντονής 
Πρόβλημα θεσμικής τάξεως χαρακτήρισε σήμερα (19/12/2017) ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, το να προσφεύγουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο ΣτΕ για υπόθεση που αφορά τους ίδιους.
«Είναι δυνατόν ο κρίνων να είναι και ο κρινόμενος;», διερωτήθηκε ο κ. Κοντονής, αναφερόμενος στη χθεσινή δεύτερη απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για τις δηλώσεις πόθεν έσχες.
«Υπάρχει πρόβλημα θεσμικής τάξεως να προσφεύγουν οι δικαστές του Συμβουλίου της Επικρατείας στο ΣτΕ για υπόθεση που αφορά τους ίδιους», δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.
Παράλληλα, ο κ. Κοντονής απευθύνθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας το έντονο θεσμικό πρόβλημα της διαδικασίας αυτής.
Τέλος, ο υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε κάθε κόμμα, εν όψει και της αναθεώρησης του Συντάγματος, να κάνει τις προτάσεις του και ζήτησε να μη στοιχίζεται κανείς πίσω από διαδικασίες που οδηγούν σε αδιαφάνεια και μη έλεγχο του δημοσίου βίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης