Τελευταία Νέα
Διεθνή

YouTube: Συμφωνία με τη Sony και τη Universal για την έναρξη μουσικής υπηρεσίας streaming

tags :
YouTube: Συμφωνία με τη Sony και τη Universal για την έναρξη μουσικής υπηρεσίας streaming
Συμφωνία του YouTube με τη Sony και την Universal
Το YouTube ήρθε σε συμφωνία με τις κορυφαίες δισκογραφικές εταιρείες Sony Music Entertainment και Universal Music Group, σε μία κίνηση της μητρικής εταιρείας του YouTube, της Alphabet, να ξεκινήσει νέα υπηρεσία μουσικής στο διαδίκτυο το 2018.
Η επερχόμενη πληρωμένη υπηρεσία του YouTube, την οποία αναφέρει το Bloomberg θα ονομάζεται Remix, αντιπροσωπεύει την τελευταία προσπάθεια της Alphabet να ανταγωνιστεί τους ανταγωνιστές υπηρεσιών μουσικής streaming, όπως το Spotify και την Apple Music.
Οι νέες συμφωνίες του YouTube με τη Sony και την Universal, ακολουθούν μία παρόμοια μακροπρόθεσμη συμφωνία που υπέγραψε το YouTube με την Warner Music τον Μάιο 2017.
Σε συνδυασμό, οι τρεις συμφωνίες ανοίγουν το δρόμο για την έναρξη του Remix, σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι συμφωνίες του YouTube με τις δισκογραφικές εταιρείες, σύμφωνα με πληροφορίες, καθορίζουν τα ποσοστά δικαιωμάτων για τη μουσική που προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα και έχουν μεταφορτωθεί στο YouTube.
Η μελλοντική εκκίνηση του Remix θα είναι η τρίτη προσπάθεια της Alphabet να εισέλθει στο παιχνίδι των υπηρεσιών streaming μουσικής.
Οι προηγούμενες προσπάθειες της εταιρείας, η υπηρεσία Google Play και το YouTube Music Key, δεν είχαν την ίδια επιτυχία με την Apple Music και το Spotify.
Η Google παρουσίασε την υπηρεσία μουσικής Google Play το 2011.
Το YouTube Music Key, το οποίο κυκλοφόρησε το 2014, τελικά μεταφέρθηκε στην υπηρεσία YouTube Red Red, η οποία ξεκίνησε το 2016, χωρίς διαφημίσεις, που βασίζεται σε συνδρομές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης