Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση του επιχειρηματικού κλίματος τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 117,2 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Απροσδόκητη πτώση του επιχειρηματικού κλίματος τον Δεκέμβριο 2017 - Στις 117,2 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα αποτελέσματα για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Απροσδόκητη υποχώρηση κατέγραψε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη της Γερμανίας για τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, γεγονός που υποδεικνύουν ότι οι επιχειρήσεις εμφανίζονται λιγότερο αισιόδοξες αναφορικά με τις προοπτικές των επόμενων μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης εμπιχειρηματικού κλίματος του Ifo υποχώρησε στις 117,2 μονάδες, έναντι 117,6 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, ο οποίος και αποτέλεσε ιστορικό υψηλό.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν οριακή υποχώρηση του δείκτη στις 117,5 μονάδες.
Σύμφωνα με τον Ifo, παρά την περιορισμένη αισιοδοξία των επιχειρήσεων αναφορικά με τις προσδοκίες για τους επόμενους μήνες, οι εκτιμήσεις για την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση ήταν πιο θετικές.
Όπως τόνισε ο επικεφαλής της Ifo, Clemens Fuest, «το γενικό ηθικό των επιχειρήσεων παραμένει σε σχετικά υψηλό επίπεδο», προσθέτοντας παράλληλα ότι «οι γερμανικές επιχειρήσεις είναι γεμάτες με το εορταστικό πνεύμα».
Σημειώνετια ότι την προηγούμενη εβδομάδα, το ινστιτούτο αναβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας το 2018, εκτιμώντας ότι το ΑΕΠ της χώρας θα ενισχυθεί 2,6% το 2018, έναντι 2% των αρχικών προβλέψεων.
Η τόνωση της ανάπτυξης οφείλεται στην ενίσχυση της απασχόλησης σε επίπεδα ρεκόρ και στα αυξημένα φορολογικά έσοδα.
Ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου Timo Wollmershaeuser, τόνισε ότι η ενίσχυση του δείκτη επιχειρηματικού κλίματος του Ifo, οφείλεται στην πολύ καλή απόδοση που καταγράφουν τομείς όπως η μεταποίηση και το εμπόριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης