Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Σε περιπέτεια C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας

Σε περιπέτεια  C-27J Spartan της Πολεμικής Αεροπορίας
Προσγειώθηκε με έναν κινητήρα στο "Ελ. Βενιζέλος" μετά από πολύωρη "περιπλάνηση" στο Αιγαίο.
Τέλος καλό όλα καλά. Όμως, το περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εμφαντικό τρόπο το γεγονός ότι τα νησιά μας, υστερούν σε υγειονομικές και νοσοκομειακές υποδομές, την ώρα που το ΕΚΑΒ στερείται εναέριων μέσων μεταφοράς. Γι αυτό το λόγο, η Πολεμική Αεροπορία καλείται όλο και πιο συχνά να πετά για αεροδιακομιδές, με το ανάλογο ρίσκο.

Πώς μια πτήση ρουτίνας μετατράπηκε σε περιπέτεια.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα με σκοπό να μεταβεί στην Ικαρία για να πραγματοποιήσει αεροδιακομιδή ασθενούς.
Πρόκειται για μια πτήση ρουτίνας από αυτές που πραγματοποιούν συχνά τα αεροπλάνα της ΠΑ στο πλαίσιο της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.
Όμως, οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ άσχημες στην Ικαρία και το αεροσκάφος δεν μπόρεσε παρά τις προσπάθειες των χειριστών να προσγειωθεί.
Στη συνέχεια, πήρε εντολή να κατευθυνθεί στη Ρόδο για μια άλλη αεροδιακομιδή, βρέφους αυτή τη φορά, όμως και εκεί οι καιρικές συνθήκες ήταν απαγορευτικές και το C-27J Spartan δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη διαδικασία της τελικής του προσέγγισης.
Έτσι οι πιλότοι πήραν το δρόμο της επιστροφής στην Ελευσίνα.
Λίγο πριν, όμως  φτάσουν στη βάση τους, πετώντας πάνω από την Αμοργό,  άναψε στον πίνακα ελέγχου η ένδειξη υπερθέρμανσης του ενός κινητήρα.
Οι χειριστές, όπως προβλέπεται,  έσβησαν τον κινητήρα προληπτικά και συνέχισαν την πτήση τους με έναν μόνο κινητήρα. Για να έχουν, όμως, τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, επέλεξαν να προσγειωθούν στο «Ελ. Βενιζέλος», αεροδρόμιο που έχει και μεγαλύτερο διάδρομο από την Ελευσίνα και σαφώς καλύτερα σωστικά σε περίπτωση ανάγκης.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης