Τελευταία Νέα
Πολιτική

Θεοχαρόπουλος: Η Κεντροαριστερά δεν θα γίνει δεκανίκι σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

Θεοχαρόπουλος: Η Κεντροαριστερά δεν θα γίνει δεκανίκι σε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας
«Ο προϋπολογισμός αποτελεί την ατράνταχτη απόδειξη της έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης», σύμφωνα με τον Θ. Θεοχαρόπουλο
«Ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς δεν είναι στρατηγικός σύμμαχος, αλλά ιδεολογικός αντίπαλος της ΝΔ», υπογραμμίζει ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης,  Θ. Θεοχαρόπουλος, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής.
Ξεκαθαρίζει δε, πως η Κεντροαριστερά δεν θα γίνει δεκανίκι σε κυβέρνηση της ΝΔ.
 Ο ίδιος κληθείς να απαντήσει στο τι θα ρωτούσε τον Κ. Μητσοτάκη, αναφέρει «θα τον ρωτούσα γιατί αν και ήταν τολμηρός ως βουλευτής σε διάφορα θέματα όπως στο σύμφωνο συμβίωσης, ως αρχηγός της ΝΔ δείχνει δέσμιος βαθιών συντηρητικών πολιτικών της παραδοσιακής δεξιάς του κρατισμού και των πελατειακών σχέσεων».
Για τον Α. Τσίπρα, ο κ. Θεοχαρόπουλος τονίζει ότι «δεν έχει κάνει απολύτως καμία αυτοκριτική για τα πεπραγμένα του.
Κυβερνά την χώρα λες και πρόκειται για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.
Από την Κωνσταντοπούλου και τον Βαρουφάκη στον Καμμένο και στον Πολάκη. Είναι όχι μόνο κρίμα αλλά και άδικο συνολικά για την Αριστερά και τους διαχρονικούς αγώνες της να ασκείται σήμερα μία τέτοια πολιτική από ένα κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς ακόμη και σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με μνημόνια».
Περαιτέρω, για το αν γίνεται καθαρή έξοδος από το τρίτο μνημόνιο αναφέρει ότι «την απάντηση τη δίνει το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής: «Ο όρος ‘καθαρή έξοδος’ είναι αμφίσημος, δεν συνεπάγεται και έξοδο από την επιτήρηση, δεν είναι ακριβής στο βαθμό που δημιουργεί προσδοκίες για το τέλος της λιτότητας».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, «η Ελλάδα συνεχίζει να αποτελεί εξαίρεση σε όλη την Ε.Ε., η κυβέρνηση υπέγραψε σκληρότατα μέτρα μέχρι το 2022, το ΔΝΤ παραμένει, συνεπώς, η έξοδος από το τρίτο θα είναι για να μπούμε στο τέταρτο, έστω και άτυπο, μνημόνιο».
Ο προϋπολογισμός, κατά τον ίδιο, «είναι κοινωνικά άδικος, καθώς περιλαμβάνει αύξηση της αναλογίας έμμεσων προς άμεσους φόρους, νέες περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες και στο συνταξιοδοτικό.
Περιλαμβάνει ακραία υπερφορολόγηση για να επιτευχθούν υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα με στόχο την ανακύκλωση της φτώχειας αντί της επίτευξης βιώσιμης ανάπτυξης και της δημιουργίας σταθερών θέσεων εργασίας».
«Ο προϋπολογισμός αποτελεί την ατράνταχτη απόδειξη της έλλειψης κοινωνικής ευαισθησίας της κυβέρνησης», τόνισε χαρακτηριστικά.
Για το ζήτημα των απεργιών ο κ. Θεοχαρόπουλος αφού ανέφερε ότι ο συνδικαλιστικός νόμος φτιάχτηκε πριν 35 χρόνια και τότε ήταν δημοκρατική κατάκτηση, πρόσθεσε ότι σήμερα απαιτείται ένας νέος και πραγματικά προοδευτικός νόμος προσαρμοσμένος στις ανάγκες της εποχής.
«Δεν συμφωνώ με την ακινησία αλλά ούτε και με το «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» των εταίρων-δανειστών.
Δυστυχώς όταν δεν προτείνεις εσύ εγκαίρως τις απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, φθάνεις στο τέλος να δεχθείς τα πάντα», συμπλήρωσε.
Τέλος, αναφορικά με τα γκάλοπ που δείχνουν για το Κίνημα Αλλαγής και άνοδο και “ταβάνι”, σχολίασε πως «υπάρχει αναμφίβολα μια σημαντική δυναμική που καταγράφεται και στις μετρήσεις.
Σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται για «ταβάνι».
Από τις επιλογές μας εξαρτάται να ωθήσουμε πιο δυναμικά το εγχείρημα αρκεί να ληφθούν τολμηρές αποφάσεις με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης