Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σαμαράς: Όσοι μας ψήφισαν το 2015 είναι σήμερα υπερήφανοι – Όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ντρέπονται

Σαμαράς: Όσοι μας ψήφισαν το 2015 είναι σήμερα υπερήφανοι – Όσοι ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ σήμερα ντρέπονται
"Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την Οικονομία σε ανάπτυξη, και τη διατηρεί ακόμα σε... πολικές θερμοκρασίες", ανέφερε ο Α. Σαμαράς
«Eίμαστε έτοιμοι να σηκώσουμε την Ελλάδα όρθια ξανά», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργού και πρώην Προέδρου της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο του Κόμματος, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έφερε το ψέμα ως «πολιτικό πλεονέκτημα»».
Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε χαρακτηριστικά ότι σήμερα «είμαστε ενωμένοι, υπερήφανοι για την παράταξή μας και την προσφορά της στη χώρα, δικαιωμένοι για το έργο μας», αλλά και «το Κόμμα που έμεινε όρθιο, όταν όλα κατέρρεαν γύρω του». Η βαθύτερη διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ, κατά τον ίδιο, είναι ότι «όσοι μας ψήφισαν - περπατάνε σήμερα με το κεφάλι ψηλά...
Ενώ όσοι τους ψήφισαν - χτυπάνε το κεφάλι τους».
Ανέφερε δε, ότι στα δυόμιση χρόνια που κυβέρνησε η ΝΔ «κάναμε μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή που έχει γίνει ποτέ, τη μεγαλύτερη μείωση χρέους που έχει υπάρξει ποτέ, τις περισσότερες αποκρατικοποιήσεις που έχουν γίνει ποτέ, τις περισσότερες φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει, τη μεγαλύτερη στροφή
από τη βαθιά ύφεση στην ανάπτυξη μέσα σε δυόμισι χρόνια», ενώ λήφθηκαν δύσκολες αποφάσεις, ενώ μέσα «στην πιο δύσκολη διακυβέρνηση που έχει υπάρξει ποτέ, είχαμε την μικρότερη κυβερνητική φθορά - λιγότερο από 2 ποσοστιαίες μονάδες».
Μάλιστα, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει σήμερα, δημοσκοπικά μέχρι στιγμής, 10-15 μονάδες και κάνουν το σταυρό τους – όσοι κάνουν το σταυρό τους - μη χάσουν πολύ παραπάνω γιατί οι νέες περικοπές που ψήφισαν, είναι ακόμα μπροστά, οι νέοι φόροι που έβαλαν, είναι ακόμα μπροστά, οι πλειστηριασμοί, είναι ακόμα μπροστά, αλλά και η απροθυμία τους να εφαρμόσουν όσα ψήφισαν, είναι μπροστά, όπως και «η κατακραυγή του κόσμου που ξεγέλασαν, είναι παντού γύρω τους και τους στοιχειώνει».
«Στα δυόμιση χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ αποκαλύφθηκε πως αυτοί είναι οι οπισθοδρομικοί, αυτοί που προσπαθούν να διασώσουν το παλιό, που στήνουν το πελατειακό κράτος και τον κρατισμό, αυτοί είναι και οι ανάλγητοι, που έβαλαν αχρείαστους νέους φόρους και επέβαλαν αχρείαστες νέες περικοπές, παντού, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και συνέχισε λέγοντας «αυτό τους απαντάμε: Εσείς είστε οι οπισθοδρομικοί και οι ανάλγητοι».
Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «έφερε το ψέμα ως «πολιτικό πλεονέκτημα», έφερε την εκδικητικότητα ως κομματική γραμμή, έφερε την απάτη ως υπέρτατη «Πολιτική», και την απαξίωση της χώρας, ως ιδεολογική υποχρέωση. Σίγουρα δεν είμαστε το ίδιο».
Μεταξύ άλλων  σημείωσε ότι «οι μεσάζοντες στις αμυντικές προμήθειες έχουν καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια.
Σήμερα ποντικοί-μεσάζοντες χορεύουν αγκαλιά με βλήματα», «τα «ασημικά» πωλούνται σαν παλιοσίδερα. Δέστε τι έγινε με τη ΔΕΗ, ή με τον ΟΣΕ, ή με τον ΟΛΘ», κλπ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε την Οικονομία σε ανάπτυξη, και τη διατηρεί ακόμα σε... πολικές θερμοκρασίες», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε «εμείς δεν έχουμε ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.
Ούτε γλύφουμε σήμερα εκεί που φτύναμε», ενώ την Ελλάδα έριξαν  στα βράχια ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ - μαζί με τη Χρυσή Αυγή.
Μιλώντας για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «στην πραγματικότητα, απλώς τα έχουν χαμένα, ψευδαισθήσεις είχαν και αυταπάτες έχουν ακόμα», αλλά και ότι δεσμεύτηκε για πρόσθετη λιτότητα ως το 2022, για πρωτογενή πλεονάσματα ως το 2060, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, και μάλιστα σε Υπερ-ταμείο με ξένη διοίκηση, και έδεσε τη χώρα, χωρίς να την βγάλει από την αυστηρή εποπτεία και τα μνημόνια.
«Ήρθε η ώρα να καλέσουμε τους πολίτες να αναλάβουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους.
Ήρθε η ώρα να βάλουμε ποιότητα στη ζωή μας, κρατώντας ό,τι Ελληνικό, ό,τι μας βοήθησε να επιβιώσουμε στους αιώνες: Φιλότιμο, Πατριωτισμό, Ιδιωτική Πρωτοβουλία, Επιχειρηματικό Δαιμόνιο, Προσωπική Ευθύνη, Τιμή!
 Σεβασμό στους Θεσμούς, σεβασμό της άλλης άποψης, Ελευθερία έκφρασης...
Ήρθε η ώρα να μειώσουμε τους φόρους και να δώσουμε ανάσα στην οικονομία. Ήρθε η ώρα, να προτείνουμε μια σύγχρονη προσέγγιση χωρίς να ξεχνάμε τη γνώση και την πείρα που μας δίδαξαν οι παλαιοί μαστόροι.
Ήρθε η ώρα να σκεφτούμε τι ακριβώς στερεί από την Ελλάδα την Ανάπτυξη, Και να συνδυάσουμε τα παλαιά με τα σύγχρονα, ώστε στέρεα να γεννηθεί το καινοτόμο.
Αυτός είναι ο δρόμος που βαδίζουν σήμερα οι πιο πετυχημένες ευρωπαϊκές οικονομίες», σημείωσε ο κ. Σαμαράς και κατέληξε λέγοντας ότι «τώρα ο λαός ξέρει. Αυτούς που κυβερνάνε σήμερα, τους γνώρισε, τους δοκίμασε.
 Έπαθε κι έμαθε…
Εμείς, η ΝΔ, δώσαμε εξετάσεις.
Αποδείξαμε ότι βγάζαμε τη χώρα από την κρίση. Παραλάβαμε χάος - παραδώσαμε κράτος.
Τα όσα καταφέραμε την περίοδο 2012-14, είναι η εγγύηση για το τι μπορεί να κάνει η ΝΔ αμέσως μετά τις εκλογές.
Έχουμε θέληση, γνώση, πείρα και στελέχη.
Και προσοχή: να προχωρήσουμε με το «εγώ» μας, γερά και αρμονικά δεμένο με την Πατρίδα.
Γιατί αγαπάμε την Πατρίδα.
Όλα τα άλλα έρχονται δεύτερα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης