Φωτίου: Το κοινωνικό μέρισμα δόθηκε στο 1/3 του πληθυσμού - Στην αγορά εργασίας θα μπει το 10% των ανέργων της Δ. Αττικής

Φωτίου: Το κοινωνικό μέρισμα δόθηκε στο 1/3 του πληθυσμού - Στην αγορά εργασίας θα μπει το 10% των ανέργων της Δ. Αττικής
Τι ανέφερε για το κοινωνικό μέρισμα η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου
Tο κοινωνικό μέρισμα δόθηκε στο 1/3 του πληθυσμού και είχε άμεσα οφέλη, υπογράμμισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 8ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση: Η ανάταξη της Δυτικής Αττικής.
Αναφερόμενη στο κοινωνικό μέρισμα, σημείωσε ότι είχε άμεσα οφέλη καθώς έφερε μπροστά στα μάτια του πιο ευάλωτου κομματιού της κοινωνίας, την ψηφιακή εποχή μέσω ενός συστήματος που μπόρεσε να εγκρίνει 25.000 αιτήσεις την ώρα με διαφάνεια και αξιοπρέπεια.
Για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) στη Δυτική Αττική, ανέφερε ότι χορηγείται σε 15.629 άτομα συνολικά με επιδοματική ενίσχυση 1.600.000 ευρώ το μήνα.
Πρόσθεσε ότι «το ΚΕΑ πρέπει υποχρεωτικά να πλαισιώνεται από πολλές υπηρεσίες», «πρέπει να πλαισιώνεται από την υποχρέωση να πάρουμε το 10% των ανέργων δικαιούχων του ΚΕΑ στην αγορά εργασίας».
Σύμφωνα με την κ. Φωτίου, στη Δυτική Αττική «έχουμε 3.179 άνεργους και θα βάλουμε απ' αυτούς το 10% στην αγορά εργασίας μέσα στον χρόνο», ενώ «το θέμα είναι συγχρόνως να παρέχουμε υπηρεσίες».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS