Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ποτάμι: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν να μοιράζουν φιλοδωρήματα, αντί να δημιουργήσουν δουλειές

Ποτάμι: Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν να μοιράζουν φιλοδωρήματα, αντί να δημιουργήσουν δουλειές
«Eμείς το φωνάζουμε εδώ και χρόνια ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η νεανική ανεργία και φτώχεια", τονίζει το Ποτάμι
«Σήμερα οι «καλοί ηγεμόνες» ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανοίγουν ξανά το κρατικό θησαυροφυλάκιο και μοιράζουν 400 ευρώ σε αυτούς που καταδικάζουν σε ανεργία με τις επιλογές τους, χορηγώντας «εφάπαξ επίδομα νεανικής αλληλεγγύης»», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, ζητώντας σταθερές θέσεις εργασίας αντί για φιλοδωρήματα.
Όπως αναφέρει το Ποτάμι, με αφορμή τη χορήγηση εφάπαξ επιδόματος «νεανικής αλληλεγγύης» σε κάθε άνεργο ηλικίας από 18 έως 24 ετών, ύψους 400 ευρώ, τις επόμενες μέρες που ανακοίνωσε η υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, «σε λίγες μέρες ψηφίζουν τον προϋπολογισμό του 2018 με τον οποίο η μείωση των κοινωνικών δαπανών και οι νέοι φόροι θα φτάσουν τα 2,5 δισ. ευρώ». Το Ποτάμι υπογραμμίζει ότι «εμείς το φωνάζουμε εδώ και χρόνια ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η νεανική ανεργία και φτώχεια.
Είμαστε στη χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ένας στους τέσσερις νέους είναι στα όρια της απόλυτης φτώχειας».
Υπενθυμίζει μάλιστα ότι έχουν προτείνει εδώ και καιρό την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης.
«Να μην υπάρχει μόνο ταμείο ανεργίας αλλά και «ταμείο εργασίας».
Οι 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσλάβουν νέους ανθρώπους με κίνητρο την μείωση των εισφορών τους προς το κράτος.
Να υπάρξει μείωση για 3 χρόνια φόρων και εισφορών για νέους που ανοίγουν επιχείρηση, ανάλογα με τον αριθμό των απασχολούμενων σε αυτή.
Αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν να μοιράζουν φιλοδωρήματα, αντί να δημιουργήσουν δουλειές», καταλήγει το Ποτάμι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης