Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η ΝΔ για το επίδομα στους νέους: Σε πανικό η κυβέρνηση που βλέπει τον χρόνο της να τελειώνει

Η ΝΔ για το επίδομα στους νέους: Σε πανικό η κυβέρνηση που βλέπει τον χρόνο της να τελειώνει
Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει, πως οι νέοι θέλουν νέες δουλειές που αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει
Για πανικό της κυβέρνησης κάνει λόγο η ΝΔ σχετικά με το έκτακτο επίδομα αλληλεγγύης στους άνεργους νέους έως 24 ετών ύψους 400 ευρώ, που ανακοίνωσε σήμερα (16/12) η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.
Παράλληλα με αφορμή την ανακοίνωση του επιδόματος αυτού η αξιωματική αντιπολίτευση καταγγέλλει την κυβέρνηση, πως είχε αποκλείσει τους νέους από το κοινωνικό μέρισμα.
«Τους πήρε ένα μήνα για να καταλάβουν ότι είχαν ξεχάσει τους νέους από το κοινωνικό μέρισμα.
Όμως, οι νέοι θέλουν ευκαιρίες και δουλειές που αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει», σημειώνει η ΝΔ και προσθέτει:
«Όλοι πια καταλαβαίνουν τον πανικό τους καθώς βλέπουν το χρόνο τους να τελειώνει».
Όπως ανακοίνωσε η Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της στην ΕΡΤ, το επίδομα θα λάβουν όσοι νέοι ήταν εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ τον μήνα Οκτώβριο και δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλουν τη σχετική αίτηση στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr), όπου θα συμπληρώσουν τον αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, στον οποίο θα πιστωθεί το ποσό.
Η προθεσμία για την αίτηση είναι έως την προσεχή Τετάρτη (20/12), ενώ όπως είπε η υπουργός το επίδομα θα καταβληθεί έως το τέλος του έτους και το συνολικό ποσό της παρέμβασης υπερβαίνει τα 20 εκατ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης